Dogecoin kan voor FOMO in de markt zorgen, expert deelt theorie

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week een recordprijs van bijna 74.000 dollar bereikt, grotendeels gedreven door het enorme succes van zijn spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Retail-investeerders lijken nog altijd niet te popelen om in te stappen, en dus is FOMO (‘fear of missing out’) nog ver van ons verwijderd. Dogecoin (DOGE) zou crypto echter mainstream kunnen maken en FOMO tot stand kunnen brengen, zo concludeert een bekende crypto-expert.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

‘Dogecoin kan retail-investeerders terug laten keren’

Nu bitcoin zijn oude all-time high van 69.000 dollar van november 2021 ruimschoots heeft gepasseerd, kan er wel geconcludeerd worden dat de nieuwe bullmarkt is begonnen. Voor het eerst ooit heeft bitcoin een nieuwe recordprijs bereikt vóór de halving. Bovendien is het de eerste keer dat er ondanks de all-time high nog allesbehalve sprake is van FOMO.

Het grote geld lijkt nu de belangrijkste katalysator te zijn geweest voor de grote prijsrally. Crypto expert Scott Melker, beter bekend als de ‘Wolf of All Streets’, heeft een theorie uiteengezet wanneer de retail-gekte weer terug zal keren tot de cryptomarkt.

In een nieuw bericht op sociale mediaplatform X schrijft hij dat dogecoin, de grootste memecoin van de markt, een cruciale rol inneemt om mainstream FOMO los te weken.

Zijn overtuiging is gebaseerd op het feit dat de “mainstream opwinding” in de vorige bullmarkt van 2020/2021 werd gedreven door hondencoins en non-fungible tokens (NFT’s).

Hij verwees naar hoe individuen op wachtlijsten voor exchanges kwamen, alleen om zich aan te melden en DOGE te kopen. Om deze mensen opnieuw aan te trekken en hen weer “enthousiast te maken over de markt”, moet DOGE een soortgelijke rally doormaken als in 2021.

Een nieuwe all-time high voor DOGE zou een uitstekend begin zijn, omdat dit zou betekenen dat alle investeringen uit de vorige cyclus nu winstgevend zouden zijn.

Dogecoin bereikte op 8 mei 202 zijn all-time high van bijna 0,74 dollar. Momenteel wordt DOGE verhandeld voor een prijs van iets meer dan 0,15 dollar. In totaal zal de prijs van DOGE zo’n 382 procent moeten stijgen om zijn absolute record te evenaren.

Meme crypto stelen de show

Als je dacht dat bitcoin een indrukwekende stijging heeft doorgemaakt de afgelopen weken, dan zullen memecoins je al helemaal omver blazen. Op meme gebaseerde altcoins, waaronder dogecoin, zijn namelijk nog veel harder de lucht in geschoten de afgelopen weken.

Pepe (PEPE), floki (FLOKI) en dogwifhat (WIF) zijn de afgelopen 30 dagen stuk voor stuk zelfs met meer dan 500 procent in waarde toegenomen.

Dogecoin staat zo’n 80 procent hoger dan een maand terug, en neemt daarmee ook plaats in de lijst met best presterende cryptomunten in dit tijdsbestek.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 358

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment