dogecoin doet goede zaken in gevecht met cardano

Louise de Graaf


De week zit er weer bijna op, en voor bitcoin (BTC) was het een relatief volatiele week, maar stond consolidatie centraal. Bij de altcoins zagen we opnieuw weer grote stijgers, met een interessante ontwikkeling rondom dogecoin (DOGE) en cardano (ADA).


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blik op de cryptomarkt

  • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,5 biljoen dollar, wat 2,3% lager is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 60.758 euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 65.654 dollar.
  • Bitcoin heeft nu 51,5% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
  • Er is voor 111,2 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dat is bijna 27% minder dan 24 uur geleden.

Dogecoins koers stijgt, nu groter dan cardano

Binnen de top 10 was het de afgelopen 24 uur vrij rustig. De meeste koersen staan minder dan 1 procent in de plus of min. Een uitzondering is dogecoin. De memecoin steeg de afgelopen 24 uur met 5 procent in waarde.

Door de stijging staat DOGE nu op plek 8 van grootste cryptocurrencies. Het stijgt hiermee de populaire altcoin cardano voorbij. DOGE deed de afgelopen week goede zaken en steeg in totaal met 15 procent in waarde, terwijl ADA bijna 5 procent daalde.

Binnen de top 50 was stacks (STX) deze week de grootste stijger. De nummer 25 kon met bijna 35 procent stijgen. Ook toncoin (TON) deed het goed en staat 31 procent in de plus. Fantom (FTM), de nummer 40 steeg 26 procent.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

De grootste crypto dalers deze week

Terwijl dogecoin hard steeg, was BONK, een andere memecoin, juist een van de hardste dalers. BONK daalde met 10 procent. Maar het was NEAR protocol (NEAR) dat deze week het hardst daalde van de top 50.

Wie is volgens onze lezers de échte koning van de memecoins? Nederlanders lieten 14.000 stemmen achter, en dit was het resultaat.

NEAR staat over de afgelopen 7 dagen met ruim 17 procent in het rood. Ook injective (INJ) presteerde niet goed en daalde 15 procent.

Ondanks de grote dalingen en stijgingen deze week blijft de marktkapitalisatie van de cryptomarkt nagenoeg op hetzelfde niveau. De markt lijkt hiermee dus te consolideren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin daling niet ongewoon

Tot slot werpen we een blik op een post op X van de Nederlandse crypto-analist Daan Crypto. Hij herinnerde zijn volgers er nog maar eens aan dat het historisch gezien heel normaal is dat de bitcoin koers daalt nadat het zijn vorige prijsrecord test.

“Bitcoin dat rond zijn vorige hoogste punt blijft hangen, is niets nieuws. Het duurt meestal een paar weken van heen en weer bewegen voordat de prijs volledig doorbreekt” schrijft de analist. Maar, zodra de doorbraak plaatsvindt, wordt dit meestal gevolgd “door een grote expansie.” Uiteraard is dit geen financieel advies.


Bitcoin daalt verder en duikt onder $65.000, slagveld op de markt

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 283

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment