dit zijn de meest verhandelde crypto’s van deze week

Louise de Graaf


Afgelopen week waren de blikken vooral gericht op bitcoin ETF’s en of ze wel of niet goedgekeurd gingen worden door de SEC, de Amerikaanse financiële toezichthouder. Ondertussen heeft Bitvavo laten weten wat de 5 meest verhandelde crypto’s zijn op haar platform. Benieuwd welke crypto’s er in de top 5 staan? Lees dan snel verder!

#5: Ripple (XRP)

Om te beginnen met de vijfde plek staat ripple (XRP) met een percentage van 3%. Dit betekent dat 3% van de totaal verhandelde crypto’s de afgelopen week XRP waren. Onlangs deelde het bedrijf Ripple nog een mega ‘buy back’ van aandelen aan ter waarde van ongeveer 11 miljard dollar. Op dit moment heeft XRP een waarde van $0,59 en is het de zesde grootste crypto, nadat Solana de vijfde grootste crypto werd na een uitblinkende stijging. Wie weet komen we laatstgenoemde cryptocurrency nog tegen in de top 5.

#4: Cardano (ADA)

Op de vierde plek van de meest verhandelde munten staat cardano (ADA). Met een percentage van 4% van het totaal op Bitvavo. Het Cardano netwerk was al op dreef in 2023 door verschillende aankondigingen, maar ook de activiteit op de blockchain was flink toegenomen. De cardano koers steeg ook met ongeveer 170% in 2023, dus wie weet wat 2024 voor Cardano kan brengen!

#3: Ethereum (ETH)

De titel hierboven zegt het al, op plek 3 staat ethereum (ETH). Met een percentage van 9% van het totaal verhandelde aanbod op Bitvavo, is ethereum de afgelopen paar dagen bezig met een flinke stijging. Op het moment van spreken is één ethereum ongeveer $2650 waard en is met ongeveer 20% gestegen in de afgelopen 7 dagen.

#2: Solana (SOL)

Waar ik nog eerder speculeerde over een top 5 plek voor solana (SOL), is het nu bevestigd. Solana neemt de tweede plek in en heeft hetzelfde percentage als ethereum, namelijk 9% van het totaal. Onlangs kon je nog lezen dat de koers in een correctie zit en er voorzichtigheid geboden wordt. Echter is dit geen financieel advies en raden we altijd aan om zelf onderzoek te doen.

#1: Bitcoin (BTC)

Het was misschien voor vele mensen al te raden, bitcoin (BTC) neemt de eerste plek in met een percentage van maar liefst 24%. Dit betekent dat bijna 1 op de 4 verhandelde cryptomunten van de afgelopen dagen bitcoin was. Aan de ene kant ook logisch, want het nieuws over een eventuele goedkeuring van een bitcoin ETF bracht veel aandacht onder de investeerders en media.

Daarmee is de kroon gespannen in het overzicht van de top 5 meest verhandelde crypto’s op Bitvavo.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 57

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment