dieprode dag voor de markt, bitcoin zakt onder $41.000

Louise de Graaf


Vandaag is een dieprode dag voor de crypto markt. Uit de top 50 van grootste cryptocurrencies, is er één enkele die groene cijfers toont. Bitcoin (BTC) heeft het ook zwaar. De munt is vandaag met maar liefst 4,4% gedaald en wordt onder de $41 duizend verhandeld. Dat is een niveau waar de token al sinds begin december niet meer gezeten heeft. 


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

Bitcoin toont dieprode cijfers vandaag. De munt is met meer dan 4% gedaald en gaat momenteel voor €37.700 over de toonbank op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $40.900. Momenteel lijkt de koers zich enigszins te corrigeren, na het dieptepunt van $40.650 rond gisteravond 9 uur.

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar is met 3,3% gedaald, naar $1,69 biljoen. Daarmee is $56 miljard verdampt. Het 24-uurs handelsvolume is juist gestegen, naar $100,5 miljard. Met een marktkapitalisatie van $799,4 miljard, omvat bitcoin 47,2% van de markt. 

De hardste stijger, genaamd litecoin

Er is maar één cryptocurrency die momenteel groene cijfers laat zien. Dat is litecoin (LTC), die een stijging van 1,7% heeft doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. Daarvan is 0,5% afkomstig van het afgelopen uur. Desondanks staat litecoin met een prijs van 70 dollar nog steeds 8% in het rood sinds zeven dagen geleden. 

De reden dat litecoin in het groen staat te midden van een rode markt is mogelijk de rivaliteit met bitcoin. De crypto is gebaseerd op de bitcoin blockchain, maar met flinke aanpassingen om het zuiniger en sneller te maken. Met rivaal bitcoin in de min, geeft dat litecoin investeerders juist extra vertrouwen. Dat kan men terugzien in de koers. 


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

De hardste dalers, waaronder internet computer

De drie hardste dalers uit de top 50 van de afgelopen 24 uur zijn:

Voor ICP en NEAR zijn de dalingen een vervolg van een slechte week. De twee tokens staan respectievelijk 15,4% en 20,5% in de min over de afgelopen zeven dagen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het artikel met het grootste belang dat vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft het uitstellen van een ethereum (ETH) ETF. Na het succes met de bitcoin spot ETF zijn nu verschillende ethereum beursfondsen aan de beurt. Helaas heeft de Amerikaanse waakhond die over het goedkeuren gaat, een beslissing over de zaak uitgesteld.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10 gratis!

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment