‘deze crypto’s zullen als effect bestempeld worden’

Louise de Graaf


Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy (MSTR) en een Bitcoin (BTC) maximalist, heeft recentelijk verklaard dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar alle waarschijnlijkheid grote cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) zal classificeren als effecten.

Cryptocurrencies vallen momenteel in een grijs gebied wat betreft regelgeving. De classificatie als effect zal er waarschijnlijk voor zorgen dat alle aanvragen voor spot Ethereum exchange traded funds (ETF’s) deze zomer worden afgewezen.

Het pessimistische voor een ethereum ETF wordt verder aangewakkerd met recente ontwikkelingen en meningen van experts die wijzen op aanzienlijke uitdagingen. Beslissingen vanuit de SEC over een goedkeuring lopen vertragingen op, waardoor de geruchten omtrent een afwijzing toenemen.


Bitcoin heeft bodem bereikt, koers gaat nu langzaam klimmen, zegt expert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Mogelijk geen altcoin ETFs

Saylor’s opmerkingen zijn niet beperkt tot Ethereum; hij voorspelt dat andere prominente cryptocurrencies zoals Ripple (XRP), Solana (SOL), en Cardano (ADA) eveneens als niet-geregistreerde crypto-activa zullen worden beschouwd.

De Bitcoin maximalist verwacht dat geen van deze tokens ooit door een spot ETF zal worden omarmd of geaccepteerd zal worden door Wall Street. Dit zal het moeilijker maken voor institutionele investeerders om in altcoin te beleggen.

In schril contrast met zijn opvattingen over Ethereum en andere cryptocurrencies, bevestigt Saylor de status van Bitcoin als de belangrijkste cryptocurrency. Hij beschouwt Bitcoin als de enige universele crypto die volledige institutionele acceptatie heeft bereikt.

Nieuw identiteitsplatform

MicroStrategy blijft zijn BTC strategie voortzetten en dat is onder andere te zien aan de recente aankondiging van een innovatieve identiteitsoplossing op de blockchain, genaamd ‘Orange’. Dit initiatief werd gepresenteerd tijdens de MicroStrategy World 2024 conferentie.

Orange is gericht op het veilig opslaan van identiteitsgegevens en moet een revolutionaire stap zijn in de crypto industrie. Het streeft ernaar traditionele, kwetsbare centrale databases te vervangen door een gedecentraliseerde en veilige opslagmethode op de Bitcoin blockchain.

Het platform biedt niet alleen verbeterde beveiliging, maar garandeert ook de privacy van individuen. Met Orange kunnen tot wel 10.000 identiteitsgegevens in een enkele BTC transactie worden opgeslagen, dankzij de integratie van Decentralized Identifiers (DIDs). Laatstgenoemde maakt pseudonimiteit mogelijk zonder grootschalige fraude.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment