deze cryptoprojecten geven €1,3 miljard vrij in april

Louise de Graaf


De cryptomarkt staat op scherp. Data van TokenUnlocks en Wu Blockchain toont aan dat een significante hoeveelheid tokens worden ontgrendeld in april. Alle unlocks hebben bij elkaar een waarde van meer dan 1,3 miljard euro.

De unlocks van de projecten, variërend van bekende namen zoals dYdX (DYDX) en apecoin (APE) tot minder bekende zoals echelon prima (PRIME), vertegenwoordigen een substantieel deel van de totale voorraad. Met dergelijke volumes die terug in de markt komen, kunnen beleggers en analisten mogelijke prijsbewegingen verwachten.

Wu Blockchain zette alle unlocks op een rijtje met daarbij de precieze data wanneer ze plaatsvinden.

De grootste crypto token unlocks in april van aptos, dYdX en meer

De data toont aan dat DYDX in april 33,33 miljoen tokens gaat ontgrendelen, wat ongeveer 11,35% van de totale voorraad is. Dit betreft dus nieuwe tokens die de markt betreden.

PRIME gaat in april 1,66 miljoen tokens vrijgeven. Hoeveel tokens een project vrijgeeft hangt onder andere af van hoe het project is opgezet. De waarde van de ontgrendeling hangt daarnaast af van hoeveel een cryptocurrency waard is.

Aptos (APT) laat zien dat ze de grootste financiële waarde ontgrendelen met een bedrag van bijna 410 miljoen dollar aan APT tokens. Vind hieronder de top 3 token unlocks op basis van hun huidige dollarwaard.

Crypto Aantal Waarde
APT 24,84M $409,89 miljoen
ARB 92,65M $151,94 miljoen
STRK 64,00M $136,32 miljoen

Unlocks kunnen invloed hebben op cryptokoersen

Terwijl sommigen in de industrie het ontgrendelen van tokens zien als een routineonderdeel van het cryptolandschap, vestigen analisten en investeerders de aandacht op de potentiële impact die dergelijke gebeurtenissen kunnen hebben op de prijsstabiliteit en marktliquiditeit.

Om de impact te in te schatten kijkt men onder andere naar de verhouding van de unlocks ten opzichte van het bestaande aanbod, ook wel de supply ratio genoemd. Vind hieronder de vijf unlocks die mogelijk de grootste impact kunnen hebben omdat de unlock een groot percentage van het bestaande aanbod vertegenwoordigt:

Crypto Aantal Waarde Supply ratio
DYDX 33,33M $113,33 miljoen 11.35%
STRK 64,00M $136,32 miljoen 8.79%
AXS 10,87M $117,39 miljoen 7.63%
PIXEL 54,38M $39,67 miljoen 7.05%
APT 24,84M $409,89 miljoen 6.25%

Een aanzienlijke ontgrendeling kan leiden tot verkoopdruk, waardoor prijzen tijdelijk dalen als de markt een overaanbod probeert te absorberen. Anderzijds, kan een vlotte absorptie van deze tokens door de markt een teken zijn van sterkte en vertrouwen in het project.

De aanzienlijke bedragen die in de komende maand vrijkomen, is het verstandig de ontwikkelingen goed in de gaten te blijven houden. De komende weken zullen uitwijzen hoe deze ontgrendelingen de markt beïnvloeden.

Alleen vandaag nog: 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Overweeg je in crypto te investeren of ermee te handelen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo een gratis welkomstbonus van 20 euro weg aan nieuwe gebruikers. Met deze 20 euro kunnen nieuwe gebruikers meteen een of meerdere van de 200 op Bitvavo-ondersteunde cryptocurrencies kopen.

Let op: deze actie loopt vandaag, 31 maart, af. Klik op de onderstaande knop om een account aan te maken.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 681

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment