de opvallende terugkeer van 3 munten in 2023

Louise de Graaf


2023 was een goed jaar voor de crypto markt. Naast bitcoin (BTC) deden ook altcoins het heel erg goed dit jaar. Na een lange en donkere bearmarkt zagen we namelijk talloze altcoins uit de as herrijzen. We nemen een kijkje naar drie van deze succesvolle coins die dit jaar toch wel een beetje de crypto wereld hebben verrast.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana (SOL)

De eerste die we eruit pakken zal geen verbazing zijn. Dit is namelijk solana (SOL). Een jaar geleden, in de nasleep van het FTX drama, zakte SOL naar een deprimerende koers van 8,27 dollar. De layer-1 token leek dood en begraven, maar wie rond die koers solana heeft gekocht zal nu in zijn handjes wrijven. SOL steeg namelijk met 1.215 procent sinds dat dieptepunt. Daarmee is solana misschien wel de grote ster van 2023. Op moment van schrijven staat de koers van SOL op 103 dollar.

Ripple (XRP)

De tweede winnaar is ripple (XRP). Hoewel XRP niet zo’n denderende koers opmars als SOL heeft laten zien, deed Ripple op een ander vlak wel hele goede zaken. Zoals je misschien wel weet is Ripple al jarenlang in een rechterlijke strijd verwikkeld met de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). Lange tijd was die onzekerheid een zware druk op de XRP koers. Zo lukte het XRP in 2021 niet eens om diens all-time high van 2018 te doorbreken.

Dit jaar boekte Ripple echter een geweldige overwinning in zijn rechtszaak met de SEC. Als gevolg hiervan zagen we in juli de XRP koers met 100 procent stijgen naar 1 dollar per XRP. De afgelopen maanden zakte de koers echter weer iets in, maar met de geweldige overwinning in de rechtszaal zou de weg naar nieuwe koershoogtes in 2024 misschien wel weer mogelijk zijn. Momenteel is de XRP koers $0,62.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Avalanche (AVAX)

De laatste altcoin die we eruit pikken is avalanche (AVAX). Deze bearmarkt kwam de layer one token AVAX in een zeer lange en pijnlijke vrije val terecht. AVAX daalde van diens all time high van $147 met ruim 93 procent naar een waarde van ongeveer $8,50. Ouch. Dat bleek echter de bodem en sinds eind oktober is AVAX stilletjes aan een indrukwekkende opmars bezig. Zo steeg AVAX binnen ongeveer twee maanden met 460 procent naar een waarde van $50. Inmiddels is AVAX een beetje bij aan het komen van de sprint en staat op moment van schrijven op $39,60.

 

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment