De legendarische Doge meme hond overleden op 17-jarige leeftijd

Louise de Graaf


Kabosu, het gezicht van de populaire “Doge” meme van Dogecoin, is op 24 mei vredig overleden. Het droevige nieuws werd door Kabosu’s eigenaar, Atsuko Sato, aangekondigd via haar blog.

Nieuwe crypto toont meer potentie dan SHIB & zo krijg jij ‘m gratis

Nieuwe crypto toont meer potentie dan SHIB & zo krijg jij 'm gratis

De bijdrage van Kabosu aan DOGE

De bekendheid van Kabosu begon in 2010 toen de eigenaar, Atsuko Sato, foto’s van haar geadopteerde hond op haar blog deelde. Het duurde niet lang voordat een specifieke foto, waarin Kabosu een sceptische en nieuwsgierige blik toonde, al snel viraal ging. Deze specifieke foto bleek later de basis geweest te zijn voor de “Doge” meme en werd een iconisch stukje internetcultuur.

De afbeelding van Kabosu’s gezicht werd in 2013 als logo gebruikt bij het creëren van de cryptomeme Dogecoin (DOGE). Het logo van de aandoenlijke hond zorgde voor een enorme toename in de populariteit van de meme.

Een van de grootste cryptocurrencies

Iets dat begon als een grap, groeide uiteindelijk uit tot een serieuze cryptocurrency. De coin staat op het moment van schrijven zelfs op plek acht in de lijst van cryptoprojecten wat betreft marktaandeel. Ook heeft Dogecoin verschillende liefdadigheidsprojecten ondersteund, zoals de sponsoring van het Jamaicaanse bobsleeteam.

Het overlijden van Kabosu komt niet geheel onverwachts, aangezien Sato in december 2022 al had laten weten dat Kabosu’s gezondheid drastisch achteruit was gegaan. De mededeling zorgde toen ter tijd voor een grote steunbetuiging vanuit de cryptogemeenschap. Een fan had zelfs op X (Twitter) laten weten bereid te zijn om alle medische kosten te dekken om de beste zorg te kunnen bieden aan Kabosu.

Kabosu’s invloed was niet alleen beperkt tot de cryptocommunities, maar kwam ook in de politiek ter sprake en werd breed gesteund door Tesla en SpaceX-oprichter Elon Musk.

Aanstaande zondag zal een afscheidsfeest worden georganiseerd om Kabosu te herdenken en haar leven te vieren. Fans zijn uitgenodigd om langs te komen, zodat zij hun respect kunnen betuigen en hun herinneringen aan Kabosu met elkaar kunnen delen. De invloed van Kabosu op zowel de crypto- als meme-communities blijft enorm. Haar nalatenschap zal nog vele jaren voortleven en laat een blijvende indruk achter op de wereld.

Niet alleen dogecoin, maar ook andere memecoins zoals shiba inu (SHIB) hebben hun bestaansrecht aan het hondje te danken.


Post Views: 110

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment