De 3 grootste crypto winnaars van 2023

Louise de Graaf


De feestdagen komen eraan en het einde van het jaar is nabij. Het is dus een mooi moment om de balans op te maken. 2023 was een prachtig jaar voor de crypto industrie. Na een lange en donkere bearmarkt scheen dit jaar de zon weer volop in crypto land, en dit ondanks de nodige tegenwind eerder dit jaar. Uiteraard deed bitcoin (BTC) het geweldig, maar sommige altcoins deden het nog veel beter. We zetten de drie meest succesvolle altcoins van 2023 op een rijtje.

Benieuwd naar de grootste verliezers? Lees hier de 3 grootste crypto verliezers van 2023.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

3. Injective (INJ) stormt door

De derde grote winnaar van 2023 is Injective (INJ). Dit layer-1 ecosysteem is de grote verrassing van de laatste weken en de opmars van Injective doet denken aan de Solana run die we zagen tijdens de vorige bullrun. Het Injective ecosysteem ontwikkelt zich in rap tempo en de blockchain lijkt op koers te liggen om een vaste kracht in de crypto industrie te worden.

De huidige koers van INJ is $40. Begin dit jaar lag de koers iets boven de $1. Een royale stijging van ruim 3200 procent. De marktkapitalisatie van Injective is op moment van schrijven ongeveer $3,35 miljard. 

2. Kaspa (KAS) in de spotlight

De op een na best presterende crypto is Kaspa (KAS). Het project is opmerkelijk aangezien het net zoals Bitcoin een proof-of-work blockchain is. De laatste jaren is proof-of-stake een populairder protocol, maar Kaspa is uniek.

De Kaspa blockchain maakt namelijk gebruik van het GHOSTDAG protocol. Hierbij volgen blocks elkaar niet in een sequentie op, maar de blocks worden parallel geordend. Dit leidt tot zeer hoge transactie snelheden en ongeëvenaarde schaalbaarheid.

Sinds begin dit jaar steeg de KAS koers van $0,0046 naar een huidige koers van $0,11. Dit is een stijging van bijna 2300 procent. De huidige marktkapitalisatie van Kaspa bedraagt ruim $2,4 miljard.


Bitcoin’s stilte voor de storm, cardano correctie op komst?

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

1. Memecoin en Dogecoin-concurrent BONK spant de kroon

Uiteraard kan een memecoin niet ontbreken in dit lijstje. Na gigantische successen van Dogecoin, Shiba Inu en Pepecoin zijn crypto beleggers constant op zoek naar de nieuwe hype. Dit najaar was dat BONK, de hondencoin op het Solana (SOL) netwerk. Aangedreven door de geweldige opmars van SOL steeg BONK naar astronomische hoogtes.

Begin oktober had BONK nog een marktkapitalisatie van een schamele $8 miljoen. Inmiddels heeft de Solana memecoin een marktkapitalisatie van bijna $1,2 miljard. Sinds begin oktober steeg de waarde van BONK met, hou je vast, ruim 10.000 procent! Daarmee is BONK niet weg te denken uit dit lijstje.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment