De 3 grootste crypto verliezers van 2023

Louise de Graaf


2023 zit er bijna op en dus kunnen terug gaan blikken op de grootste winnaars en verliezers, met in dit overzicht focus op de verliezers. Welke altcoin kleurde ondanks het algehele positieve sentiment alsnog rood?

In dit overzicht baseren we ons op de top 100 zoals die er op het moment van schrijven uitziet. De prijsprestaties zijn gebaseerd op het prijsverschil tussen het moment van schrijven en de prijs op 1 januari 2023.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Top 3 slechtst presenterende crypto van 2023

De cryptomarkt is flink gegroeid in 2023, met bitcoin (BTC) bijna 170% in de plus. Opvallend is dat er maar weinig top 100 cryptocurrencies zijn die het jaar rood lijken af te sluiten.

3. EOS (EOS) koers daalt licht

EOS (EOS) is de op twee na grootste daler dit jaar. De crypto begon het jaar nog goed, maar daalde uiteindelijk van april tot oktober flink met bijna 60%. In de laatste maanden van het jaar kon het nog een deel van de verliezen goed maken door met 50% te stijgen.

Desalniettemin staat de Ethereum (ETH) concurrent met 7,2% in de min ten opzichte van 1 januari.

2. Chiliz (CHZ) heeft moeite met groeien

De tweede grootste crypto verliezer van 2023 is chiliz (CHZ). Dit project richt zich voornamelijk op de sportwereld. Zo helpt het voetbalclubs eigen fantokens uitbrengen zodat fans een stukje van de club kunnen bezitten. Chiliz heeft in het verleden grote winsten bezorgd, maar dit jaar was het anders.

Mede doordat er steeds minder nieuwe gebruikers aan boord stapten, heeft de chiliz koers het nu moeilijk. De altcoin staat daarmee, ondanks een goed tweede helft van het jaar, 16% in het rood.

1. Apecoin (APE) kampt met bloedende NFT hype

Tot slot is de grootste crypto daler van de top 100 apecoin (APE). Het crypto project achter de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie heeft moeite het positieve momentum van de afgelopen jaren vast te houden.

In 2023 koelde de NFT-gekte in cryptoland behoorlijk af. En dat had behoorlijk negatieve gevolgen voor APE. De altcoin staat dit jaar namelijk met 55% in de min. Het bungelt daarmee onderaan de top 100.

Apecoin koers in 2023
De koers van apecoin (APE) in 2023 – Bron: CoinMarketCap.

Uiteraard is 2023 nog niet helemaal afgelopen. Mogelijk dus dat we de laatste paar dagen nog een groeispurt zien waardoor de verliezen voor 2023 voor deze drie minder rood zullen zijn dan in dit overzicht!

Post Views: 1.255Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment