Cryptohandelaren zien een kwart miljard verdampen door crash

Louise de Graaf


Gisterochtend zette de bitcoin koers plotseling een grote daling in, die pas rond half 6 eindigde. Sindsdien is de koers flink gestegen, maar handelaren zijn flink geraakt door de crash. In totaal is voor bijna 260 miljoen dollar aan posities geliquideerd.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto posities onderuit door crash

De daling van ongeveer 6% volgde op die van afgelopen vrijdag. De bodem is uiteindelijk gevonden rond 66.000 dollar, en sindsdien is de koers weer bijna helemaal hersteld. Gemeten van de piek van afgelopen vrijdag tot de bodem van gisteren daalde de koers met iets meer dan 8%.

In de daling van gisteren alleen al is volgens gegevens van CoinGlass 258 miljoen dollar aan posities op gecentraliseerde exchanges geliquideerd. 221 miljoen dollar hiervan waren long-posities. Liquidaties zijn gedwongen verkopen, omdat de eigenaren van de posities gebruikmaken van hefbomen. Als de koers te hard stijgt of daalt, dan sluit het handelsplatform automatisch de positie om het verlies te beperken.

De liquidaties van vrijdag waren nog aanzienlijker, dat bedrag lag in totaal op 415 miljoen dollar. In totaal is in deze twee dalingen dus ongeveer 673 miljoen dollar geliquideerd.

Ethereum hardst geraakt door dalingen

Van de 258 miljoen dollar van afgelopen vrijdag was ongeveer 69 miljoen dollar afkomstig van ethereum (ETH). Dat is opvallend, want meestal is bitcoin (BTC) verreweg de grootste op dit vlak. Dit keer volgde de grootste cryptocurrency op de voet met 67 miljoen aan gesloten longs en shorts.

Dat zal zijn gekomen doordat het optimisme rondom ethereum erg groot is sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum heeft goedgekeurd.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Crash vlak voor nieuwe economische data

Waar de crash door zal zijn veroorzaakt blijft gissen, zoals meestal. Wel hebben analisten een aannemelijke reden. Deze woensdag wordt namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) onthuld. Daarnaast zal de Amerikaanse Federal Reserve onthullen wat het gaat doen met de rentes. Beide hebben vaak een grote invloed op de markt, daarom bereiden handelaren zich hierop voor.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment