Cryptohandelaar verdient $350.000 met minder dan één ethereum

Louise de Graaf


Een crypto-handelaar heeft onlangs van minder dan één ethereum (ETH) meer dan $350.000 gemaakt. Hij heeft namelijk slim ingespeeld op de lancering van een token gebaseerd op een beroemdheid.

Crypto van Caitlyn Jenner levert fortuin op

Een handelaar heeft een fortuin verdient met de lancering van een crypto gebaseerd op Caitlyn Jenner. Deze werd verhandeld onder het tickersymbool JENNER, en gepromoot door Caitlyn Jenner zelf op sociale media. De handelaar wist met ongeveer $3.200 (0,85 ETH) ongeveer 44% van de totale voorraad van de cryptocurrency te bemachtigen.

Naarmate de prijs van JENNER steeg, begon de handelaar met het verkopen van de tokens. Uiteindelijk verkocht hij 393 miljoen stuks voor ongeveer $330.000, terwijl hij nog steeds voor ongeveer $104.000 aan JENNER in zijn wallet hield. Het kan zijn dat het om een hele hoop geluk gaat, maar waarschijnlijker is dat het insider trading betreft. 

Caitlyn Jenner zet, ondanks het promoten op haar sociale media, vraagtekens bij het project. Het is niet haar initiatief, maar in plaats daarvan opgericht door een man genaamd Sahil Arora. Hij heeft al eerder dergelijke projecten opgezet, waarvan één met rapper Rich the Kid. Laatstgenoemde beschuldigde Arora van pump-en-dump scams. In dit geval zou het kunnen dat Arora de geluksvogel is die $330.000 verdient heeft.

Fly high in april, shot down in may

Andere memecoins die de afgelopen maanden indrukwekkende successen hebben behaald, zijn onder meer pepe (PEPE) en floki (FLOKI). De twee zijn respectievelijk met 97,6% en 53,9% gestegen. Voor beiden is de groei wel aan het stagneren. Over de afgelopen week staat pepe met 1,7% in de min. Floki doet het beter, met een stijging van 11,7% in zeven dagen.

Zo hard als het omhoog gaat, kan het ook weer naar beneden. Een memecoin genaamd normie (NORMIE) werd getroffen door een exploit en verloor 99% van zijn waarde. De hacker maakte misbruik van een kwetsbaarheid in het contract. Daardoor kwamen er plotseling veel meer tokens in omloop. 

Dit resulteerde in een daling van de marktkapitalisatie van bijna 42 miljoen dollar naar slechts 200.000 dollar. De aanval had enorme gevolgen voor een groot aantal investeerders. Eén investeerder had wel een bijzonder slechte dag. Hij zag zijn investering van $1,16 miljoen gereduceerd worden tot 150 dollar.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment