Cryptohandelaar (37) uit Hoorn bedreigt gezin en vrouw

Louise de Graaf


Een 37-jarige cryptohandelaar uit Hoorn verscheen onlangs voor de politierechter in Alkmaar vanwege ernstige bedreigingen aan het adres van zijn vrouw en een bevriend gezin. De handelaar in crypto kon zijn verliezen niet meer overzien. Dit eindigde in een reeks gewelddadige incidenten.

Cryptohandelaar zet $2.200 om in $2,26 miljoen met nieuwe Solana memecoin

Cryptohandelaar zet $2.200 om in $2,26 miljoen met nieuwe Solana memecoin

Escalatie door crypto-verliezen

De 37-jarige A.B. verklaarde in de rechtbank dat zijn betrokkenheid bij de handel in crypto de oorzaak was van zijn onrust. “Ik handelde in crypto en het ging niet helemaal goed,” zei B. tijdens de zitting, aldus het Noordhollands Dagblad.

Het voortdurende verlies leidde tot slapeloosheid en een toenemende frustratie wat hij afreageerde op zijn omgeving. Het ging mis toen hij een vriend van zijn vrouw bedreigde omdat hij nog geld verschuldigd zou zijn.

Op 29 februari liep de situatie volledig uit de hand. B. verscheen bij het huis van de vriend, bonkte tien minuten lang op de deuren en ramen en bedreigde de aanwezige familieleden. De bewoners, de vrouw en kinderen van de vriend, waren doodsbang. B. werd hierna opgepakt en vastgehouden op het politiebureau.

Schending van het contact- en gebiedsverbod

Na zijn vrijlating op 1 maart overtrad B. onmiddellijk het opgelegde contactverbod door zijn vrouw te benaderen met bedreigende berichten, waaronder de dreiging “Je bent dood.”

Hij negeerde eveneens een gebiedsverbod door naar het huis van zijn schoonouders te gaan, waar hij vernielingen aanrichtte aan hun auto’s. B. beweerde zich niets meer te herinneren van het gebiedsverbod.

De advocaat van B. zei dat zijn cliënt niet verantwoordelijk gehouden kon worden voor de schending van het gebiedsverbod vanwege zijn verwarde toestand op dat moment. Ook betoogde hij dat de vernielingen niet bestraft konden worden, omdat de slachtoffers geen aangifte hadden gedaan.

De officier van justitie vond dat B. inderdaad niet veroordeeld moest worden voor het gebiedsverbod. Hij vond B. echter wel verantwoordelijk voor de overige bedreigingen en verzocht om een gevangenisstraf van 21 dagen, waarvan 18 voorwaardelijk, en 80 uur taakstraf.

“2025 wordt een goed jaar voor crypto-regulatie”

“2025 wordt een goed jaar voor crypto-regulatie”

Vonnis van de rechter

De rechter stemde grotendeels in met de eis van de officier van justitie, maar verminderde de taakstraf tot 60 uur. Daarnaast moet B. een anti-agressietraining volgen en vanwege zijn gokgedrag inzage geven in zijn financiën aan de reclassering.

Deze maatregelen zijn bedoeld om verdere escalaties te voorkomen en B. te helpen zijn gedrag onder controle te krijgen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment