cryptofonds beïnvloedt verkiezingen, Binance-zaak hervat

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Ethereum mede-oprichter: beste dagen voor crypto komen eraan

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Miljoenenfonds probeert crypto-liefhebbende politici in senaat te krijgen

Een fonds dat is opgericht door de crypto-gemeenschap, genaamd Fairshake, richt nu zijn pijlen op de Amerikaanse senaat. Fairshake zal zich in deze verkiezingen concentreren op vier Amerikaanse Senaatsraces in Ohio, Montana, Maryland en Michigan. Het fonds heeft tot nu toe meer dan $85 miljoen opgehaald. Dit is voornamelijk afkomstig van grote spelers in de crypto-industrie, zoals Coinbase, Ripple Labs en Andreessen Horowitz.

Fairshake zal geld uitgeven aan advertenties in de algemene verkiezingen voor de Senaat. Ohio en Montana zijn beide thuisbasis van senatoren die herverkiezing zoeken in staten die door Donald Trump werden gewonnen. Met deze strategie hoopt Fairshake de uitkomst van deze verkiezingen te beïnvloeden, ten gunste van de crypto-industrie. Eerder versloeg het al een Democratische politicus die de Californische senaat in wilde.

Rechtszaak crypto exchange Binance toch niet afgewezen

Het Amerikaans hof van beroep heeft een uitspraak verworpen in de rechtszaak van investeerders tegen crypto exchange Binance. De investeerders klaagden het handelsplatform aan wegens transparantieproblemen. De rechtbank stelde: 

“We vinden dat elk van de gronden van de districtsrechtbank voor het verwerpen van de claims van de eisers die bij ons in beroep zijn, onjuist was.”

Chase Williams diende de rechtszaak in april 2020 namens investeerders in een vergelijkbare situatie. Hij betoogde dat Binance naar verluidt effecten heeft verkocht zonder geregistreerd te zijn als effectenbeurs of makelaar-dealer. De districtsrechtbank wees de rechtszaak af en stelde dat de claims van de investeerders te laat waren ingediend. 

Echter, het hof van beroep is het eens met de claims van de eisers. Deze zal dus worden hervat. Binance zit daarnaast middenin een vergelijkbare rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd aangespannen. Zij claimen eveneens dat Binance effecten heeft verkocht zonder licentie.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Ethereum netwerk ziet torenhoge inkomsten door memecoin-hype

De inkomsten van het Ethereum-netwerk staan deze week bijna op het hoogste niveau in twee jaar. In de afgelopen zeven dagen verkreeg het netwerk $193 miljoen aan inkomsten van transactiekosten. Dat is het hoogste cijfer sinds mei 2022 en een stijging van 78% ten opzichte van vorige week. 

Deze toename in activiteit werd grotendeels gedreven door een verhoogde activiteit met memecoins. Ethereum-memecoins zoals pepe (PEPE), shiba inu (SHIB) en floki (FLOKI) zijn in de afgelopen week meer dan verdubbeld. Ook het Solana (SOL) netwerk zag hogere inkomsten door memecoins zoals bonk (BONK) en dogwifhat (WIF).


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment