Cryptobezitters willen Donald Trump als president, Biden overklast

Louise de Graaf


In november vinden de 60e verkiezingen voor een president in de Verenigde Staten plaats. Zowel Joe Biden, de huidige president, als Donald Trump, de voormalig president, hebben al genoeg steun voor de nominatie voor het presidentschap. Laatstgenoemde heeft zich de afgelopen tijd verrassend positief uitgelaten over Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen, waardoor crypto-bezitters een duidelijke voorkeur hebben.


Nederlanders kunnen nu direct crypto kopen in MetaMask met Revolut

Crypto-investeerders stemmen liever op Trump

Crypto venture capital heeft onderzoek gedaan naar de crypto affiniteit onder Amerikaanse stemgerechtigden. Ook heeft het bedrijf gekeken aan wie crypto-bezitters de voorkeur geven op het moment, Biden of Trump. Gisteren werden de resultaten gedeeld.

Niet geheel verrassend kwam Trump als winnaar uit de strijd, met 48 procent van de cryptobezitters die van plan zijn om op de voormalig president te stemmen. Daartegenover gaat 39 procent naar alle waarschijnlijk een stem uitbrengen op Biden. In totaal hebben 1.000 mensen hun mening door laten schemeren in de peiling.

Trump doet de laatste tijd zijn stinkende best om de harten van crypto-enthousiastelingen te veroveren. Zo liet hij deze week in een interview met CNBC nog weten crypto ‘’leuk’’ te vinden. “Heel veel mensen gebruiken crypto, en ik denk niet dat ik dat op dit moment wil tegengaan,” zei hij.

In een eerder interview richtte hij zich ook al specifiek tot bitcoin, en suggereerde dat het niet meer weg te denken is uit de huidige wereld.

De Republikein blijft de Amerikaanse dollar als superieur bestempelen, maar tegelijkertijd steunt hij voorzichtig de opkomst van crypto. Enkele jaren geleden was Trump nog behoorlijk kritisch, maar het zou goed kunnen dat hij momenteel slechts een politiek spelletje speelt.

Biden wordt daarentegen zonder twijfel geclassificeerd als anti-crypto. Deze week keerde het eerdere voorstel van de Biden administratie om de elektriciteitsbelasting voor bitcoin miners te verhogen met 30 procent plotseling weer terug.

Andere resultaten crypto-onderzoek

Uit de peiling kwam bovendien naar voren dat 19 procent van de Amerikaanse stemmers digitale activa bezitten.

Het eigendom van cryptovaluta ligt nog hoger bij kleurgemeenschappen en jongeren. 33 procent van de Afro-Amerikanen en 32 procent van de Hispanics bezitten momenteel, hebben verhandeld of gebruik gemaakt van crypto in 2024, vergeleken met 20 en 22 procent van vorig jaar.

Opmerkelijk is dat het bezit van crypto het grootst is onder afgestudeerden van het hoger onderwijs, met 26 procent die crypto bezit.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment