Cryptobeurs Kraken geeft opheldering aan EU-gebruikers over tether (USDT)

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Door een eerder nieuwsbericht leek het erop dat crypto exchange Kraken de populaire stablecoin tether (USDT) niet meer zou aanbieden aan haar Europese klanten. Maar via social media platform X heeft het bedrijf laten weten deze stap nu niet te gaan zetten.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geen tether door nieuwe crypto-wetgeving MiCa?

Op 17 mei liet nieuwswebsite Bloomberg weten dat de crypto exchange Kraken actief bezig zou zijn met het beoordelen welke cryptocurrencies het nog kan aanbieden onder de nieuwe regels van de Europese wetgeving met de naam Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCa). Deze nieuwe wetgeving gaat in op 30 juni, waarna op 30 december de regels ook gaan gelden voor crypto exchanges.

Marcus Huges, die aan het hoofd staat van de afdeling regulatory strategy bij Kraken, liet destijds optekenen dat zij zich voorbereiden op allerlei situaties. Ook situaties waarin het voor hen niet meer mogelijk zou zijn om tokens zoals tether aan te bieden. Als gevolg van de uitspraak ontstond er onzekerheid binnen de crypto community.

Kraken zal voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving

Op 18 mei liet Mark Greenberg, verantwoordelijk voor de afdeling Assets growth and Management bij Kraken, via een post op social media platform X weten dat de exchange geen plannen had om de stablecoin tether te verwijderen voor haar Europese gebruikers. Zo is Kraken druk bezig om te bekijken hoe zij kunnen voldoen aan alle aankomende regels en toch ook zoveel mogelijk verschillende stablecoins kunnen blijven aanbieden.

Kraken zal zich blijven inzetten om te voldoen aan alle wet- en regelgeving in Europa. Ook als zij zich hier niet in kunnen vinden. Maar tot op heden zijn de regels volgens Greenberg nog niet definitief. Op dit moment focust het bedrijf zich erop om zoveel mogelijk coins aan te blijven bieden.

Keuzes van andere crypto exchanges

Concurrenten van de exchange hebben andere keuzes gemaakt voor wat betreft de aanstaande wetgeving. Zo heeft crypto exchange OKX in maart besloten tether uit het aanbod te halen voor Europese klanten. Ook Binance heeft in september vorig jaar al laten weten een vergelijkbare keuze te willen maken. Maar tot op heden is deze stap nog niet doorgevoerd.

Zelf heeft Kraken recentelijk wel besloten om monero (XMR) niet meer aan te bieden bij klanten uit België en Ierland. Tegelijkertijd heeft de exchange wel haar services in Europa verder uitgebreid. Zo heeft het onlangs meerdere vergunningen verkregen in Spanje, Nederland en Ierland.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment