Cryptobeurs Coinbase gaat gebruik van sneller bitcoin-netwerk toestaan

Louise de Graaf


Waar andere crypto exchanges en bedrijven al eerder het gebruik van het Bitcoin Lightning Network introduceerden, is het nu de beurt aan crypto exchange Coinbase. Sinds kort krijgen gebruikers de mogelijkheid om transacties via de nieuwe “weg” te versturen.


Eerste bitcoin bedrijf van Nederland viert feest, dit veranderde alles

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Oplossingen voor toenemend aantal transacties

Na een jarenlange stijging, was in 2017 de grens van het aantal transacties per seconde op het Bitcoin (BTC) netwerk bereikt. Nieuwe oplossingen waren nodig om het netwerk toekomstbestendig te houden. 

Als gevolg hiervan bedacht men op bovenop de zogenoemde “Layer 1” (bijv. het Bitcoin netwerk zelf) een “Layer 2” te bouwen. Er werden nieuwe protocollen bedacht die boven op het huidige netwerk functioneren als een tweede laag. Dit gaf de mogelijkheid om transacties sneller en goedkoper uit te kunnen voeren. Het Lightning Network is dan ook een mooi voorbeeld van een oplossingsgericht Layer 2-protocol.

Coinbase start met Lightning Network

Coinbase is de meest recente crypto exchange die het Lightning Network aanbiedt aan haar gebruikers voor het verzenden en ontvangen van bitcoins. Door het gebruik van dit netwerk worden transacties veel sneller uitgevoerd en bovendien tegen lagere transactiekosten.

Ontvangende gebruikers creëren een factuur, die bestaat uit een lange reeks tekens en cijfers. Coinbase kan uit deze reeks het te betalen bedrag herleiden. De transactie vindt vervolgens direct plaats. Bij het Bitcoin netwerk is dit duidelijk een lastiger verhaal. Daar wacht men tegenwoordig tussen de tien minuten en twee uur, voordat een transactie wordt uitgevoerd.

Coinbase wijst haar gebruikers er wel op dat het versturen van bitcoins naar zelfbeheerde wallets meerdere uren kan duren of zelfs mislukken. Dit heeft te maken met het feit dat de ontvangende wallet mogelijk niet dezelfde unieke implementaties of transactiekosten hanteren als de crypto exchange. Voor elke transactie via het Lightning Network rekent de exchange 0,1% van het te verzenden bedrag.


Bitcoin en ethereum ETF’s maken hun historische debuut in Hongkong

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Samenwerking met Lightspark

Voor het uitvoeren van de transactie gebruikt Coinbase als partner Lightspark. Zij bieden verschillende betaaloplossingen aan voor onder andere crypto exchanges. Aan het hoofd van het bedrijf staat de voormalige PayPal-voorzitter David Marcus.

“De samenwerking is een belangrijke mijlpaal richting het gezamenlijke doel om echte oplossingen te bieden voor internettransacties”, aldus Marcus.


Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment