Cryptobeurs Binance blijft hard groeien en bereikt nieuwe mijlpalen

Louise de Graaf


Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Met zijn succes bereikt het platform indrukwekkende mijlpalen. Zo kondigde de exchange op zijn officiële X account aan dat meer dan 200 miljoen wereldwijde gebruikers heeft bereikt. Dit vertegenwoordigt meer dan een derde van alle crypto houders wereldwijd.

Met de recente prestatie laat de exchange een indrukwekkende groei zien. In 2022 had Binance namelijk nog zo’n 130 miljoen gebruikers. In 2023 werden hier 40 miljoen gebruikers aan toegevoegd,  wat het totaal op 170 miljoen bracht. In de eerste zes maanden van 2024 kwamen daar minstens 30 miljoen gebruikers bij.

Als de opwaartse trend aanhoudt kan het betekenen dat de exchange binnen 2 jaar tijd de 300 miljoen gebruikers bereikt. Het is een stap in de goede richting voor het doel om een miljard gebruikers te onboard, wat neerkomt op een op de acht mensen op aarde.

$3 miljard aan ethereum verdwijnt van cryptobeurzen door ETF’s

$3 miljard aan ethereum verdwijnt van cryptobeurzen door ETF's

36% crypto gebruikers bij Binance

Volgens data van het onderzoeksbureau Triple-A bedroeg de wereldwijde cryptocurrency gebruikersbasis in 2024 in totaal 562 miljoen mensen, een stijging van 142 miljoen ten opzichte van 2023. De cijfers van Binance laten zien dat ongeveer 36% van deze crypto gebruikers bij hun platform is aangesloten.

Met het grote volume aan gebruikers heeft de exchange ook een grote hoeveelheid aan activa onder beheer. Eerder bereikte de exchange maar liefst $100 miljard aan beheerde gebruikersactiva, wat gemiddeld neerkomt op ongeveer $500 per gebruiker.

Changpeng Zhao begint gevangenisstraf

Het succes van de exchange lijkt niet te zijn aangetast, ondanks de problemen rondom zijn oprichter Changpeng Zhao, ook wel CZ genoemd. Zhao werd veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor witwaspraktijken en kreeg een boete van $50 miljoen.

De oprichter is begonnen aan zijn gevangenisstraf in een federale gevangenis in Lompoc, Californië.  Zhao heeft verklaard dat hij zijn betrokkenheid bij cryptocurrencies zal voortzetten na zijn straf. Hij blijft investeren in crypto en toont daarmee zijn blijvende vertrouwen in de markt.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment