Crypto whale verplaatst plotseling godsvermogen naar exchange

Louise de Graaf


Wanneer één persoon of instelling grote hoeveelheden crypto bezit, in meerdere wallets of allemaal in één grote, wordt er gesproken over een whale. Deze whales zijn interessant om in de gaten te houden, want met enorme transacties kunnen ze eigenhandig invloed uitoefenen op de markt.

Via een bericht op X deelde Lookonchain, een account dat opvallende activiteiten op o.a. blockchains rapporteert, dat een ‘giant whale’ een hoop tokens aan het verplaatsen was. Dit keer ging het om een whale die al in 2017 begon met handelen in ether (ETH).


Ethereum houders opgelet: vandaag is belangrijke ‘Dencun’ update

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Snel cashen in de piek of ander motief?

Op het moment van de transactie waren de 12 duizend ether tokens bijna 40 miljoen dollar waard. De activa werd verplaatst naar Binance, een crypto exchange die sinds vorig jaar niet langer actief is in Nederland. De investeerder had ongeveer 0,01% van het gehele circulerende aanbod van ethereum, qua marktkapitalisatie de tweede grootste cryptocurrency ter wereld.

Wanneer grote hoeveelheden crypto verplaatst worden van een blockchain als Ethereum naar een exchange als Binance, denkt men al snel aan een cash-out. Ook is het gebruiken van de munten bij handel in derivaten een mogelijkheid.

Etherkoers dalend na slecht nieuws van de SEC?

De timing lijkt te maken te hebben met de recente ontwikkelingen rond het Ethereum platform. Het netwerk leek zijn grote broer Bitcoin (BTC) achterna te gaan door ook beursfondsen op de markt te brengen. Dit toekomstbeeld, samen met een grote update ‘Dencun’ van 15 maart die voor lagere transactiekosten zou zorgen, deed de waarde van ether flink stijgen.

Helaas voor Ethereum kwam het Amerikaanse bureau Securities and Exchange Commission (SEC) eergisteren met slecht nieuws: de aanvragen voor de ETF’s worden verder uitgesteld. Volgens experts kan dit weleens negatieve gevolgen hebben voor de koers van ETH.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Nog meer opvallende transacties door dezelfde crypto whale

Vanuit hetzelfde account werden een dag eerder ook al 9 duizend ethertokens naar Binance verplaatst. Tijdens deze transactie werd er nog 29 miljoen dollar van Ethereum naar de exchange verplaatst. Ook heeft dezelfde investeerder 30 miljoen aan tether (USDT) van Binance afgehaald. Met al deze transacties heeft deze whale flink wat stof doen opwaaien.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment