Het lijkt erop dat hackers toegang hebben gekregen tot het officiële X account van Trezor. Er zijn namelijk meerdere kwaadaardige posts gepubliceerd die wijzen op frauduleuze presale token aanbiedingen.
Trezor is een fabrikant van hardware wallets die gebruikers in staat stelt duizenden verschillende crypto munten offline op te slaan. Het is gericht op het bieden van veilige crypto opslagoplossingen sinds 2012. Ironisch genoeg wist het bedrijf juist zijn eigen X account niet veilig te beheren.
🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
Crypto hardware wallet slachtoffer van SIM-swap
De hackers hebben vermoedelijk een SIM-swap aanval uitgevoerd. Een SIM-swap aanval is een cyberaanval waarbij de aanvaller de controle over het telefoonnummer van het slachtoffer overneemt door de telecomprovider te misleiden. Zodoende wordt de telefoonservice van het slachtoffer naar een SIM-kaart verplaatst die in het bezit is van de aanvaller.
De onafhankelijke blockchain speurder ZachXBT kwam als eerste met het nieuws naar buiten. ZachXBT merkte op dat de hacker ongeveer $.100 dollar had gestolen van Trezor’s Zapper account, inclusief een 25 procent drainer vergoeding.
Neppe Trezor presale tokens
In de post is te zien dat er vanuit het officiële account nep Trezor “$TRZR” presale tokens op het Solana (SOL) netwerk werden aangeboden. Gebruikers werden gevraagd om geld naar een Solana wallet te sturen en werden door links doorgestuurd naar wallet drainers.
De posts bevatten ook verwijzingen naar een nieuwe memecoin op Solana, genaamd Slerf (SLERF), dat waarschijnlijk is gebruikt als een methode om meer betrokkenheid te genereren. Veel van de posts werden echter enkele minuten na het uploaden verwijderd.
2 Binance managers gegijzeld, waaronder hoofd crypto criminaliteit
-
Wallets en Exchanges
Datalek bij Trezor
Het zit het bedrijf de laatste periode niet mee. In januari werd er nog een datalek ontdekt bij Trezor. Het leidde tot de blootstelling van persoonlijke informatie van bijna 66.000 klanten. De inbreuk betrof vooral de namen en e-mailadressen van gebruikers die sinds december 2021 contact hebben gezocht met Trezor’s klantenservice.
Trezor heeft uit voorzorg alle getroffen klanten gewaarschuwd voor mogelijke phishing aanvallen, waarbij fraudeurs persoonlijke gegevens proberen te ontvreemden. Het bedrijf verzekerde dat de financiële middelen van de klanten veilig zijn gebleven.
De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.
Post Views: 449