Crypto token crasht keihard nadat wallet voor opslag wordt gehackt

Louise de Graaf


Het Serenity Shield (SERSH) project is een startup dat is gespecialiseerd in multi-chain gegevensopslag. Het is recent in de problemen geraakt doordat het is getroffen door een hack van een MetaMask wallet. Als gevolg hiervan is de waarde van SERSH met bijna 99% gedaald. Het platform beoogt een aantal acties in te zetten om de schade te herstellen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Reactie van crypto ontwikkelaars Serenity Shield

Op 27 februari bevestigde de startup op platform X dat een van hun MetaMask portefeuilles was gehackt. Ongeveer 7 miljoen SERSH tokens ter waarde van $5,6 miljoen werden hierdoor overgedragen aan een onbekende derde partij. Deze gebeurtenis veroorzaakte een plotselinge en drastische daling van de waarde van de munt, van $0,565 naar $0,009 binnen een tijdsbestek van slechts 5 uur.

Het team van Serenity Shield heeft gereageerd door alle handel, stortingen en opnames van SERSH op gecentraliseerde exchanges op te schorten. Ze kondigden op platform X aan dat de digitale munt opnieuw zal worden gelanceerd met een nieuw tokencontract. Het tijdsbestek waarin de nieuwe munt wordt gelanceerd is echter niet medegedeeld. Serenity Shield beargumenteert:

“Deze beslissing komt overeen met onze toewijding om de belangen van onze gemeenschap verantwoord te beschermen en de blootstelling aan toekomstige beveiligingsincidenten te minimaliseren.”

Project krijgt kritiek

Op X wordt de nodige kritiek geuit op de acties van Serenity Shield. Gebruiker “Hamster Altcoins“, beweert dat de beheerders van het Telegram kanaal van Serenity Shield kritische geluiden niet dulden.

Daarnaast werd het project bekritiseerd omdat het fondsen bewaarde in een hot wallet in plaats van een cold wallet. Hot wallets zoals MetaMask zijn verbonden met internet om snellere en gemakkelijkere toegang tot gedecentraliseerde financiële protocollen mogelijk te maken.

Ze worden als minder veilig beschouwd dan zogenaamde cold wallets. Dit zijn fysieke apparaten die privésleutels offline opslaan, zoals een Ledger Nano en Trezor. De recente inbreuk en de daaropvolgende reactie van Serenity Shield hebben vragen opgeroepen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het project. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment