Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft

Louise de Graaf


Er zijn dit jaar verschillende nieuwe stablecoins uitgebracht, maar er zijn er maar weinig zo succesvol als die van Ethena (ENA). Maar na de gigantische groei van de afgelopen maanden heeft het project nu te kampen met een obstakel. De koers van de aan Ethena gekoppelde volatiele ENA-altcoin is flink gedaald, waardoor de grootste staker heeft besloten om zijn gehele positie te verkopen.

2 crypto die na de zomer een marktwaarde van $25 miljard kunnen behalen

2 crypto die na de zomer een marktwaarde van $25 miljard kunnen behalen

Grootste Ethena staker verkoopt (mogelijk) alles

Blockchain-analyseplatform Spot On Chain meldt dat de grootste staker van ENA al zijn coins heeft verkocht. De onderzoekers schrijven dat één van zijn grootste transacties op dinsdag plaatsvond. Toen verstuurde hij ongeveer 11 miljoen ENA naar Binance. Dat was op dat moment ongeveer 7,9 miljoen dollar waard, en het was al de tweede grote transactie. Op woensdag heeft hij de rest van zijn tokens gestort.

In totaal zou het gaan om 23,2 miljoen ENA. Op het moment dat hij de tokens naar zijn eigen walletadres verstuurde, was dit nog bijna 30 miljoen dollar waard. Bij de huidige koers betreft het nog maar 17 miljoen dollar. Als hij rond dezelfde momenten heeft gekocht en verkocht als dat hij de transacties heeft gedaan, dan maakt hij maar liefst 13 miljoen dollar verlies.

Of hij de tokens inderdaad heeft verkocht blijft maar de vraag, want dat kunnen we niet opmaken uit de on-chain data. De ontvangende partij was namelijk Binance, daarom weten we niet of het individu ook daadwerkelijk heeft verkocht. Het kan ook zijn dat hij bijvoorbeeld hiermee wacht.

Ethena stablecoin enorm populair

Volgens Spot On Chain was de investeerder de grootste staker van de ENA-token. De koers van deze volatiele token is sinds vorige week met ruim 30% gedaald. Naast ENA is er ook de Ethena USDe stablecoin (USDE). Die hoort gewoon 1 Amerikaanse dollar waard te zijn, en hier is de afgelopen tijd niet veel in veranderd.

De marktwaarde van USDE ligt op het moment van schrijven rond de 3,5 miljard dollar. Dat is niet niks; de token is volgens CoinGecko dan ook de op drie na grootste stablecoin. Alleen USDT, USDC en DAI zijn groter – en dat terwijl Ethena pas sinds begin januari bestaat.

Die populariteit lijkt voor een deel te kopen doordat het staken van USDE een erg hoog rendement met zich meebrengt. Hierdoor was Ethena het meest winstgevende project voor een grote blockchain-ontwikkelaar.

Maar er is ook een schaduwzijde. In april kondigde de USDE-uitgever Ethena Labs aan om bitcoin (BTC) als onderpand te gaan gebruiken. Verschillende stablecoin-uitgevers hebben hier eerder ook voor gekozen, zoals die van het Terra (LUNA) ecosysteem. Dat project is met veel kabaal naar nul gegaan.


Post Views: 3.680

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment