Crypto stablecoin tether slaat enorme slag in 2023

Louise de Graaf


USDT (Tether) is veruit de meestgebruikte stablecoin. Ook in 2023 zette USDT een geweldig jaar neer. De stablecoin verstevigde zijn positie en het marktaandeel van USDT groeide met maar liefst 21 procent. Daarmee vertegenwoordigt USDT meer dan twee derde van de totale stablecoin toevoer op de cryptomarkt.


Top 5 op Bitvavo: dit zijn de meest verhandelde crypto’s van deze week

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

USDT crypto stablecoin verstevigt positie

In 2023 maakten de concurrenten van USDT geen enkele kans. Tether boekte ten opzichte van alle concurrenten een fikse groei. Het totale marktaandeel van USDT is momenteel 71 procent. Aan het begin van 2023 stond het USDT-marktaandeel nog op ongeveer 50 procent. Dit blijkt uit data van het Amerikaanse crypto platform TheBlock.

Het totale aantal USDT tokens op de markt bedraagt momenteel 95 miljard. Dit is overigens meer dan het bruto binnenlands product van landen zoals Guatemala en Bulgarije. De nummer twee in de stablecoin markt, USDC, is goed voor ongeveer 27 miljard tokens. Dit is een forse teruggang voor USDC. Begin 2023 bedroeg het aantal USDC tokens op de markt nog 48 miljard.

De zaken gaan dus goed bij Tether. Waar de stablecoin lang bekritiseerd werd lijkt alles inmiddels van een leien dakje te lopen. De dominantie van USDT neemt enkel toe en de concurrentie bijt in het stof. 

Tether heeft nieuwe CEO

In oktober maakte Tether overigens een grote verandering bekend. Paolo Ardoino, voormalig CTO van Tether, nam namelijk de positie als CEO over van Jean-Louis van der Velde, die nu een adviserende rol inneemt. 

Destijds gaf Ardoino aan blij te zijn met de nieuwe stap in zijn carrière en grote successen voor zijn bedrijf voorziet. Vooralsnog lijken zijn plannen dus uit te komen.

“Ik ben verheugd en vereerd om de rol van CEO van Tether op me te nemen. Tijdens mijn loopbaan, die in 2014 startte bij Bitfinex en later in 2017 bij Tether, heb ik de mogelijkheden gehad veel mensen te leren kennen. Mensen die goede vrienden en familie werden. En als familie hebben we ongelooflijke resultaten behaald. Samen dromen we. Samen ontwikkelen we. Samen zijn we niet te stoppen.”

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment