Crypto-regulatie onderwerp van topoverleg tussen VS en Zuid-Korea

Louise de Graaf


In een recente ontwikkeling heeft Lee Bok-hyun, hoofd van de Zuid-Koreaanse Supervisory Service (FSS), plannen aangekondigd om in januari een ontmoeting te hebben met Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze bijeenkomst is gericht op de status van de crypto-markt en het toezichtbeleid. Het belooft belangrijke stappen te zetten in de internationale samenwerking op het gebied van cryptocurrencies.


‘Bitcoin gaat recordprijs halen als Trump aan de macht komt’

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Focus op crypto regulering en toezicht

De aangekondigde ontmoeting valt samen met een cruciale tijd voor financiële toezichthouders in beide landen. Met de verwachting dat de SEC in januari mogelijk meerdere spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) goedkeurt, en de FSS die van plan is om in juli 2024 beleid te implementeren over hoe crypto-investeerders fondsen op beurzen storten, staat er veel op het spel.

Tegelijkertijd zijn er spanningen tussen de VS en Zuid-Korea omtrent de uitlevering van de Zuid-Koreaanse nationaliteit en mede-oprichter van Terraform Labs, Do Kwon. Kwon, die in Montenegro werd gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden wegens het gebruik van vervalste reisdocumenten, zou mogelijk eerst aan de Verenigde Staten uitgeleverd kunnen worden alvorens aan Zuid-Korea.

De SEC en crypto-ETF’s

Onder leiding van Gensler heeft de SEC een gigantische lading kritiek gekregen vanuit de crypto-industrie vanwege hun terughoudendheid om een spot crypto exchange-traded fund (ETF) goed te keuren. Hoewel er meerdere aanvragen van vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, nog openstaan, heeft de SEC tot op heden nog nooit een spot BTC of ethereum (ETH) ETF goedgekeurd.

Wel is de verwachting dat in het eerste deel van 2024 dergelijke ETF’s eindelijk groen licht gaan krijgen, al moet dat natuurlijk eerst nog maar eens blijken.

Deze ontmoeting tussen Lee Bok-hyun en Gary Gensler symboliseert een nieuwe fase in de wereldwijde aanpak van crypto-regulatie. Het benadrukt de noodzaak van grensoverschrijdende samenwerking om een kader te scheppen dat niet alleen nationaal, maar ook internationaal effectief is. Met de wereldwijde crypto-markt in voortdurende ontwikkeling, zou deze ontmoeting een sleutelmoment kunnen zijn in het vormgeven van de toekomst van crypto-toezicht en -regulering.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment