Crypto Radar: Bitcoin onder de $65.000

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is vandaag tot onder de $65.000 geraakt. Hoewel deze daling van korte duur was, inmiddels staat de koers weer op $65.300, is het een belangrijk moment. De zone van $65.000 wordt namelijk gezien als belangrijke support. Gaan we er echt definitief doorheen zakken, of blijft de koers toch stand houden? We zullen het binnenkort te weten komen. De angst zit er in ieder geval goed in.

Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard

Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 1,5% gedaald tot $2,46 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €60.815 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 0,73%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $65.366.

De hardste stijgers, waaronder ONDO

De hardste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • Bitget Token (BGB) is met 3,3% gestegen tot $1.16.
  • Ondo (ONDO) is met 2,2% gestegen tot $1.13.

Opnieuw zijn het maar een paar altcoins uit de top 100 die in het groen staan. De markt kleurt voor de rest volledig rood en zowel bitcoins als altcoins gaan relatief hard onderuit.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

De hardste dalers, waaronder FTM

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • Fantom (FTM) is met 16,8% gedaald tot $0.4957.
  • Core (CORE) is met 17,8% gedaald tot $1.31.
  • Jupiter (JUP) is met 14,5% gedaald tot $0.7344.
  • Filecoin (FIL) is met 14,0% gedaald tot $4.35.
  • Notcoin (NOT) is met 12,5% gedaald tot $0.01571.
  • Brett (BRETT) is met 13,8% gedaald tot $0.1243.
  • Dogwifhat (WIF) is met 13,0% gedaald tot $2.04.

Een buitengewoon heftige lijst vandaag. Verschillende grote altcoins zoals FTM, FIL en NOT gaan dik met dubbele cijfers onderuit. Maar liefst 98 van de 100 grootste munten staan in verlies en altcoins krijgen van links tot rechts enorme klappen. Een behoorlijk slechte dag vandaag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Bitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aan

Bitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aan

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met de aanhoudende daling van de bitcoin koers. Deze daling lijkt te wijten aan een “vlucht naar veiligheid” onder investeerders, die hun geld verplaatsen naar Amerikaanse staatsobligaties vanwege de hoge rentes die momenteel beschikbaar zijn.

Ondanks de dalende marktrentes op deze obligaties, kiezen investeerders voor het gegarandeerde rendement van staatsobligaties in plaats van risicovolle activa zoals bitcoin. Deze situatie creëert onzekerheid in de cryptomarkt, vooral omdat bitcoin sinds het bereiken van zijn all-time high in maart niet in staat is geweest om positief momentum te herpakken.

Investeerders wachten nu op nieuwe inflatiedata uit de VS om te zien of de inflatie op weg is naar de gewenste 2,0%, wat mogelijk de situatie voor bitcoin en andere risicovolle activa kan veranderen.


Post Views: 218

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment