Crypto Radar: Bitcoin houdt stijging vast

Louise de Graaf


Gisteren zette de bitcoin (BTC) een mooie stijging van een paar procent neer en een dag later weet de koers van de koning der crypto dit nieuwe niveau nog goed vast te houden. Dat is uiteraard positief, maar tegelijkertijd zien we dat verschillende populaire memecoins hard onderuit gaan. Het is een wisselvallige dag op de cryptomarkt vandaag.

Crypto Radar: bitcoin stijgt hard en trekt altcoins mee omhoog

Crypto Radar: bitcoin stijgt hard en trekt altcoins mee omhoog

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 1,8% geestegen tot $2,49 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €60.567 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 2,22%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op precies $66.000.

De hardste stijgers, waaronder solana

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

  • Immutable (IMX) is met 8,3% gestegen tot $2,38
  • Solana (SOL) is met 5,6% gestegen tot $160,89
  • NEAR Protocol (NEAR) is met 3,8% gestegen tot $8,05
  • Bitcoin (BTC) is met 2,8% gestegen tot $66,122
  • Ethereum Classic (ETC) is met 2,6% gestegen tot $27,09

Opmerkelijk is dat BTC zelf in de top 5 hardste stijgers van vandaag staat. Meestal zien we wanneer bitcoin het goed doet, dat veel andere altcoins nog harder stijgen. Daarnaast is met name de stijging van SOL uitstekend te noemen.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

De hardste dalers, waaronder PEPE

Wat betreft dalers vandaag moeten we vooral naar memecoins uit de top 50 kijken:

  • Pepe (PEPE) is met 9,3% gedaald tot $0,0000009857
  • Render (RNDR) is met 9,3% gedaalkd tot $9,97
  • Dogwifhat (WIF) is met 7,8% gedaald tot $2,82

Alledrie zijn dit forse dalingen. Opmerkelijk aan deze lijst is uiteraard het feit dat er twee razendpopulaire memecoins te vinden zijn. Hoewel PEPE de lijst aanvoert, staat deze token wel nog met een nette 22,7% in het groen over de afgelopen 7 dagen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Crypto Radar: hele markt dik in de plus door stijging bitcoin

Crypto Radar: hele markt dik in de plus door stijging bitcoin

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de bekendmaking dat een groot hedgefonds, Millennium Management, een enorme hoeveelheid heeft geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s. Het gaat hier om bijna $2 miljard dollar. Het laat zien dat instituties, zoals dit hedgefonds, BTC niet langer links laten liggen in 2024.

Tegelijkertijd zien we dat andere instituties ook fors investeren in de nieuwe bitcoin ETF’s. Deze institutionele interesse is goed nieuws voor beleggers, want grote financiële instellingen hebben dusdanig veel geld dat wanneer zij instappen, de markt direct fel kan reageren.


Post Views: 50

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment