Crypto project ondervindt nieuwjaarsdiefstal: $80 miljoen gestolen

Louise de Graaf


Terwijl de wereld het nieuwe jaar inluidde, kreeg de crypto gemeenschap een bittere start van 2024. Orbit Chain, een prominent cross-chain project, werd het slachtoffer van een grootschalige hack op oudejaarsavond. Een verlies van ongeveer $81 miljoen plaatst een schaduw over de nieuwjaarsvieringen.

De crypto hack ontrafeld

Orbit Chain, bekend om zijn cross-chain transacties, bevestigde dat het ongeautoriseerde toegang tot zijn protocol had waargenomen op 31 december, waarbij hackers erin slaagden om aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrencies te stelen. De hack heeft daarnaast ook geleid tot een bijna 20% daling van de prijs van de Orbit Chain’s eigen token, ORC. De aanvallers kregen toegang tot zeven van de tien ‘’multisig signers’, een methode gebruikt om cryptomunten te beveiligen door meerdere privésleutels te vereisen voor een transactie.

“Een ongeïdentificeerde toegang tot Orbit Bridge, een gedecentraliseerd Cross-chain protocol, werd bevestigd op 31 dec-2023 08:52:47 PM +UTC. Verdere informatie over het probleem zal worden bijgewerkt.”, aldus de mededeling van Orbit Chain.

Na de aanval is Orbit Chain een uitgebreide analyse gestart om de oorzaak te achterhalen en werkt het samen met internationale rechtshandhavingsinstanties. Ondertussen proberen scammers van de situatie te profiteren door valse claims voor terugbetaling te verspreiden. Vooralsnog is er geen sprake van dergelijke terugbetaling door Orbit Chain voor getroffen gebruikers. Het is een harde herinnering aan de gevaren van phishing-aanvallen in de crypto wereld.

Het team van Orbit Chain roept gebruikers op om goed op te letten op sociale media en alleen berichtgeving van het officiële kanaal serieus te nemen.

Grootste crypto hacks van 2023

Deze aanval is een van de vele in een reeks die het afgelopen jaar de crypto gemeenschap heeft getroffen. De Orbit Chain hack viel nog net binnen 2023 en komt zelfs in het lijstje van grootste crypto hacks van 2023 te staan. Andere grote hacks waren bijvoorbeeld Multichain, waar bijna $125 miljoen werd gestolen en Euler Finance, waar maar liefst $200 miljoen werd buitgemaakt.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment