Crypto platform ontdekt Duitse bitcoin buit van 2 miljard euro

Louise de Graaf


Recente was in het crypto nieuws te lezen over een opvallende zaak omtrent een gigantische inbeslagname van 50.000 bitcoin (BTC) door de Duitse overheid. Arkham Intelligence, een on-chain analyseplatform, onthult dat deze bitcoins nu te volgen zijn op het platform.

Dit volgt op een eerdere berichtgeving over de inbeslagname van deze bitcoins, die oorspronkelijk afkomstig waren van de exploitanten van Movie2k.to, een film piraterijwebsite die actief was in 2013.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin inbeslagname door Duitsland

Centraal in deze zaak staat de vrijwillige overdracht van de enorme stapel bitcoins aan de Duitse Federale Criminele Politie (BKA) in januari door de verdachten in de zaak. De bitcoins hebben bij elkaar een waarde van ongeveer 2 miljard euro. Het betrof de grootste inbeslagname van crypto in Duitsland ooit.

De BTC stond al sinds 2013 in een wallet, waar verder niets mee gebeurde. De overdracht werd eerder dit jaar vastgesteld toen Arkham Intelligence grote bewegingen van de sinds 2013 slapende BTC waarnam. Nu is dus bevestigd dat deze bewegingen de overdrachten van de beschuldigde website-exploitanten naar de Duitse regering vertegenwoordigen.

De bitcoin wallet van de Duitse overheid op Arkham Intelligence.

De mogelijkheid om deze Bitcoin-transacties te volgen, is een gevolg van de transparante aard van blockchain-technologie. Elke transactie op de Bitcoin-blockchain is openbaar en permanent vastgelegd, wat betekent dat bewegingen van fondsen traceerbaar zijn. Dit biedt een uniek inzicht in hoe grote Bitcoin-houders, zoals overheden, hun voorraden beheren.

Advertisement
Duitsland niet de enige met BTC in bezit

Interessant is dat de inbeslagname door de Duitse overheid niet uniek is in zijn omvang. De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) heeft onlangs 8.100 BTC in beslag genomen.

Hoewel dit een aanzienlijke hoeveelheid is, valt het in het niet bij de Duitse inbeslagname. Bovendien heeft de Amerikaanse staat meer dan 200.000 BTC in bezit, die ze waarschijnlijk zullen verkopen.

In 2022 verkocht Finland nog 1.889 bitcoins, tevens afkomstig uit criminele zaken. De opbrengst ging vervolgens naar OekraĆÆne.


Bitcoin recordbedrag in beslag genomen na bekentenis van drugsbaron

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Lot van Duitse crypto onbekend

Met de identificatie van de Duitse wallet op Arkham Intelligence, blijven er vragen over het lot van deze in beslag genomen bitcoins. Het besluit van de Duitse overheid om deze voorraad al dan niet te verkopen, kan aanzienlijke invloed hebben op de Bitcoin-markt.

Doordat de Duitse wallet nu is geĆÆdentificeerd kunnen eventuele bewegingen nu wel snel worden opgemerkt.


Post Views: 73Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment