Crypto Ontbijt: is Ethereum ‘te moeilijk?’

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF’s

Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF's

Ethereum koers stabiel

Ondanks het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het eerste groen licht heeft gegeven voor de komst van Ethereum (ETH) ETF’s, doet de koers van de op-een-na-grootste cryptomunt nog vrij rustig aan. Gedurende de nacht is ETH met iets meer dan 1% gestegen en blijft het hangen op $3.750.

Het lijkt erop dat handelaren en investeerders toch nog vrij afwachtend zijn. En dat is eigenlijk redelijk gek. De goedkeuring van de ETF’s kwam namelijk als een grote verrassing voor velen. Dan zou een koersstijging ook geen ongewoon gevolg zijn op het eerste gezicht, maar deze koersstijging bleef uit. Mogelijk heeft dat alles te maken met data op de achtergrond van het netwerk. Deze vallen namelijk enigszins tegen. Het aantal actieve gebruikers is gedaald, de transactiekosten blijven erg hoog en onzekerheid wat betreft regelgeving zijn valkuilen voor de toekomstige groei van de ETH koers volgens analisten.

ETH ‘te moeilijk’ voor Boomers

Een andere interessante theorie waarom de koers nog wat achterblijft heeft te maken met het feit dat Ethereum als concept moeilijker te begrijpen is dan bitcoin (BTC). Veel mensen over de hele wereld zien BTC als een soort van ‘digitaal goud’. Dat is een eenvoudig concept dat zowel jonge als oudere investeerders snappen, maar wat is het Ethereum netwerk precies?

Het is lastig om in 1 zin uit te leggen wat Ethereum doet en wat het biedt en volgens Glassnode-analist James Check is dat een belangrijke reden voor de achterstand van de coin ten opzichte van BTC:

“Ethereum heeft nog steeds geen ‘elevator pitch’, ondanks jaren van pogingen”, aldus Check.

Bloomberg-analist Erich Balchunas sluit zich bij deze constatering aan. Het is voor toekomstig succes voor Ethereum cruciaal dat de waarde van het netwerk beter begrijpbaar wordt, met name voor de Boomer-generatie


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Nvidia presteert beter dan BTC

Daarnaast zagen we de afgelopen dagen opnieuw de koers van chipmaker Nvidia (NVDA) de lucht in schieten nadat de meest recente kwartaalcijfers extreem goed waren. NVDA presteert dan ook al een tijdje een stuk beter dan de koers van BTC, en dat is vrij opmerkelijk. Nvidia is met de enorme groei van de afgelopen tijd zelfs een van de enige assets die bitcoin achter zich heeft kunnen laten, maar gaat deze trend zich ook in de toekomst doorzetten?

Dat betwijfelen analisten ten zeerste. Verschillende analisten en CEO’s van handelsbedrijven geven op X aan hun geld op BTC te zetten de komende 10 jaar. De groei van Nvidia is zo enorm geweest dat de rek er ondertussen wel uit is. Bitcoin daarentegen heeft mogelijk nog een behoorlijke weg te gaan, wat perspectief biedt voor de toekomst.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment