Crypto memecoins zien plotselinge koersexplosie, veroveren de markt

Louise de Graaf


Het is de afgelopen dagen ontzettend hard gegaan wat betreft de bitcoin (BTC) koers. Deze staat momenteel zo’n 20 procent hoger dan 3 dagen geleden, en nadert zijn all-time high van 69.000 dollar. Als je dacht dat bitcoin de enige is die schijnwerpers op zich gericht krijgt, dan zit je ernaast. Crypto memecoins hebben zichzelf tevens naar de voorgrond van de markt gesleept, met enkele opmerkelijke koersstijgingen.

Bonk, shiba inu, dogecoin en pepe knallen omhoog

Kijkend naar de hardste stijgers van vandaag binnen de top 100 cryptomunten, wordt de opmars van memecoins al snel duidelijk.

Onder de top vijf best presterende cryptocurrencies bevinden zich drie memecoins.. Het op Solana (SOL) gebaseerde bonk (BONK) is de grote winnaar van vandaag met een prijsstijging van 61,24 procent.

Desalniettemin is de prijs nog zo’n 47 procent verwijderd van zijn all-time high dat afgelopen december werd neergezet. Over de afgelopen 7 dagen is BONK grofweg in waarde verdubbeld.

Op plek 2 qua hardste stijgers staat shiba inu (SHIB), de op één na grootste memecoin van de sector. De afgelopen 24 uur is de koers van SHIB met 21,20 procent gestegen. Als gevolg heeft SHIB zijn hoogste koers in ongeveer een jaar tijd bereikt.

Ook dogecoin (DOGE), de absolute leider binnen het memecoin-landschap, steelt de show op het moment. De koers van DOGE staat 16,42 procent hoger dan 24 uur geleden, en zelfs 46,74 procent hoger dan een week terug.

Pepe (PEPE) heeft de meest indrukwekkende rally gemaakt recentelijk. Vandaag kleurt de koers van PEPE nipt in het rood, maar de afgelopen dagen is de koers als een raket de lucht in geschoten. PEPE staat momenteel een verbluffende 141,54 procent hoger dan 7 dagen geleden.

Volgens CoinMarketCap is de totale marktkapitalisatie van alle memecoins tezamen vandaag met 15,02 procent de lucht in geschoten tot bijna 33 miljard dollar.

Bitcoin kleurt rood

Terwijl BONK, SHIB en DOGE een uitstekende dag achter de rug hebben, heeft bitcoin vooralsnog het rempedaal ingetrapt.

Gisteren steeg de bitcoin koers tot een absoluut hoogtepunt van nipt boven de 64.000 dollar. Vandaag heeft de koers echter grotendeels zijwaarts bewogen, in een range tussen 62.000 en 63.600 dollar.

De afgelopen uren heeft de koers een lichte terugval ervaren, waardoor deze op het moment van schrijven op 60.653 dollar uitkomt.

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of een andere digitale valuta te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment