Crypto memecoins door het dak: koersen en volumes exploderen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat vandaag weer volop in de spotlights dankzij een forse stijging tot boven de 65.000 dollar. Tegelijkertijd zijn het de memecoins die vandaag, net als vorige week, de show stelen op de cryptomarkt. De koersen van de grootste op meme gebaseerde altcoins zetten vandaag hun indrukwekkende rally van de afgelopen tijd voort, wat de handelsvolumes enorm ten goede komen.

Crypto memecoins uiterst populair

Crypto-analyseplatform Santiment liet eerder vandaag op sociale mediaplatform X weten dat de handelsvolumes voor pepe (PEPE), floki (FLOKI), shiba inu (SHIB) en bonk (BONK) afgelopen week gemiddeld met meer dan 3.000 procent zijn toegenomen.

De gigantische toename in handelsactiviteit is grotendeels te danken aan de grote opleving binnen de memecoin-sector. Alle memecoins uit de top 100 cryptomunten zijn als een raket de lucht in geschoten sinds vorige week, gelijktijdig met bitcoin’s rally.

Op Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, ervaren memecoins ook een opvallend hoge belangstelling. De afgelopen dagen wordt de top 5 van meest verhandelde munten sterk gedomineerd door memecoins, en ook vandaag is het weer raak.

Bitcoin staat met een 24-uurs handelsvolume van meer dan 72 miljoen dollar op de eerste plek, gevolgd door 4 memecoins. SHIB, PEPE, FLOKI en BONK worden momenteel volop verhandeld door Nederlanders. Zie onderstaande afbeelding voor de specifieke volumes van de afgelopen dag.

Bitvavo top 5 crypto-handelsvolume
De vijf meest verhandelde crypto van de afgelopen dag op Bitvavo. – Bron: Bitvavo

Memecoins schieten omhoog, met PEPE voorop

Dogecoin (DOGE) en shiba inu, de twee grootste memecoins qua marktkapitalisatie, zijn sinds vorige week met respectievelijk 90% en 178% gestegen. BONK, op plek 50 binnen de cryptomarkt, is met 169% gestegen en FLOKI, op plek 72, met 306%.

Dogwifhat (WIF) en PEPE spannen de kroon met gigantische stijgingen van respectievelijk 361% en 379% in 7 dagen tijd.

Ook vandaag nemen de memecoins weer de leiding in de cryptomarkt. PEPE en BONK zijn met stijgingen van respectievelijk 35,85% en 31,14% de absolute winnaars van de top 100 cryptomunten.

Ook SHIB en DOGE hebben een hoge notering in de lijst met best presterende munten. Beiden staan grofweg 20 procent hoger dan gisteren.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Ook memecoins kopen met de stijgende populariteit en koersen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 46

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment