Crypto ‘memecoin’ die handelaren miljonair maakte weer aan het stijgen

Louise de Graaf


De jonge crypto dogwifhat (WIF), die na de lancering op het Solana (SOL) netwerk vorig jaar december meerdere traders miljonair maakte, is weer aan het stijgen. In de afgelopen 24 uur is de munt met maar liefst 32,5% gestegen. Sinds 7 februari is de munt zelfs bijna verdubbeld. Is het mogelijk dat de munt een nieuwe all-time-high (ATH) gaat neerzetten?


Gloednieuwe crypto binnenkort gelanceerd door grote stad

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Memecoin dogwifhat weer aan het stijgen

Begin vorige maand werd deze nieuwe token volop gecoverd door nieuwssites. Dogwifhat steeg maar liefst 63% in enkele uren, en bleef dat voor lange tijd doorzetten. De munt werd vergeleken met voorlopers als bonk (BONK) en zelfs dogecoin (DOGE). De vergelijkingen zijn er zeker, gezien WIF de welbekende Shiba Inu-hond als logo heeft, maar dan met een muts op.

Vandaag ging de gloednieuwe munt voor de zoveelste keer door het dak. Na een periode van daling sinds 25 januari, heeft de memecoin sinds 7 februari een flinke stijging ingezet. Na een waarde van €0,16 te hebben aangetikt, dicht bij de all-time-low, steeg de koers snel naar een huidige waarde van €0,31. Gezien de stijging nog niet op lijkt te houden, en de ATH op €0,446 staat, is het behalen van een nieuw record wellicht dichtbij.

Op het Solana-netwerk gelanceerde memecoins zijn zeer populair. Nieuwe cryptocurrencies zoals bonk, dogwifhat en myro (MYRO) hebben sommigen enorme rendementen opgeleverd. Bonk bijvoorbeeld, dat vandaag 9,5% in het groen staat, steeg sinds oktober vorig jaar met 12 duizend procent. 

Myro steeg van een minimum van €0.00185 naar €0.2417. Dat komt neer op een stijging van 13 duizend procent. Met die munt gaat het overigens minder goed. De token staat sinds zijn all-time-high op 19 januari maar liefst 80% in de min. Door een enorme verkoopdruk is het lastig voor de crypto om weer naar het oude niveau terug te keren.

Van $1.000 naar $100.000

Dogwifhat maakte onder andere de X (voorheen Twitter) gebruiker blockgraze miljonair. De crypto handelaar vond de memecoin zeer komisch na hem tegen te zijn gekomen op het sociale media platform. Hij besloot er $1.000 in te investeren, een beslissing waar hij later geen spijt van zou krijgen.

Binnen geringe tijd steeg zijn investering hard in waarde. Hij besloot een deel te verkopen, voor een totaal van $25.000. De overige $130.000 besloot hij te bewaren, indien de koers later hard zou stijgen. Hoeveel de uiteindelijke gerealiseerde winst is geweest, is niet bekend.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment