Crypto-handelaar verdient $423.000 met $260 inzet aan nieuwe memecoin

Louise de Graaf


Memecoins zijn sinds de harde stijging van bitcoin (BTC) weer helemaal terug in de schijnwerpers. Bekende namen zoals PEPE en SHIB schieten door het dak, maar ook nieuwe memecoins doen het goed, specifiek tokens gebaseerd op grof getekende afbeeldingen van beroemdheden en politieke figuren. Sommige handelaren wisten hier een werkelijk fortuin mee te verdienen.


Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Explosieve groei van memecoins

Deze nieuwe golf van memecoins, zoals “Jeo Boden” en “Danold Tromp”, kenmerkt zich door hun eenvoudig ontwerp. De rendementen zijn echter alles behalve eenvoudig, met rendementen die variëren van 59,900% tot maar liefst 174,900% na lancering.

Het verhaal van een investeerder die zijn initiële inzet van $260 zag exploderen tot $423,000 binnen slechts drie dagen door te investeren in “Jeo Boden”, een speelse afbeelding van de Amerikaanse president Joe Biden, laat zien dat de wereld van memecoins ook in 2024 nog gestoorde kansen biedt.

Ondanks het gebrek aan traditionele fundamenten, zoals een openbare oprichter of een ontwikkelingsroadmap, trekken deze tokens aanzienlijke aandacht en investeringen. Sommigen op sociale media noemen het een heus crypto-casino.

Een risicovolle, maar lonende crypto investering

De opmerkelijke opmars van bijvoorbeeld “Jeo Boden” heeft ertoe geleid dat de marktkapitalisatie binnen enkele dagen steeg van $20,000 naar $35 miljoen. Dit soort explosieve groei is indicatief voor de memecoin-markt. Terwijl sommige beleggers dergelijke tokens als een buitengewoon onverstandige investering beschouwen, zien anderen het als een kans op buitengewone rendementen. Desalniettemin blijft het risico uiteraard groot. Lang niet alle memecoins stijgen explosief en de meeste sterven een stille dood.

Het fenomeen van memecoins benadrukt een interessant aspect van de crypto gemeenschap: een bereidheid om te investeren in projecten die zowel humoristisch als potentieel winstgevend zijn. Deze tokens zijn echter in de meeste gevallen puur speculatief van aard, maar dat lijkt klaarblijkelijk voor veel investeerders weinig uit te maken.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment