Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot

Louise de Graaf


Rekt Fencer, een gebruiker op X (voormalig Twitter), zegt in een post dat hij een trading bot heeft gemaakt. Daarmee zou hij $70.000 winst hebben gemaakt door middel van kunstmatige intelligentie of artificial intelligence (AI). Fencer legt uit hoe zijn bot werkt en hoe je het zelf kan implementeren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Crypto handelen met AI

Kunstmatige intelligentie lijkt langzaam de wereld over te nemen, en zo ook die van de crypto. AI wordt steeds vaker gebruikt om crypto te analyseren, al waarschuwde de Amerikaanse waakhond laatst voor het gebruik van AI om crypto koersen te voorspellen.

Rekt Fencer claimt een trading bot te hebben gemaakt met ChatGPT, die koersen wel zou kunnen voorspellen. Rekt Fencer zegt hiermee $71.500 winst te hebben gemaakt. 

AI analyseert en handelt

Zijn bot gebruikt Bollinger bands, een technische analyse tool, om te handelen. Zijn strategie was om te kopen als de prijs boven de Bollinger band kwam, en te verkopen als de prijs er onder kwam. 

Zo zou hij kunnen profiteren van de volatiliteit van de markt en kan hij prijsstijgingen evenals dalingen voorspellen op basis van statistische gegevens.

Rekt Fencer legt uit hoe zijn bot werkt, en deelt zelfs de prompt waarmee hij ChatGPT effectief heeft leren handelen.

Fencer gebruikt TradingView, een populair platform voor handelaren voor technische analyses. Fencer plaatst hierin zijn invoer- en uitvoerlogica op en dan kan de bot inschatten in welke crypto geïnvesteerd moet worden. Gebruikers kunnen hun crypto exchange accounts koppelen aan TradingView om het proces volledig te automatiseren. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

‘ChatGPT essentieel’

Fencer raadt ook aan om ChatGPT te gebruiken bij het coderen. Het maakt het volgens hem veel gemakkelijker om fouten te vinden en op te lossen. Elke error-melding kan in ChatGPT geplakt worden, en het zal dan zelf met een nieuwe, aangepaste code komen.

Hoewel deze bot weer een nieuwe stap is voor AI in de cryptowereld, benadrukt Fencer ook de noodzaak van voorzichtigheid. Hij adviseert om te beginnen met kleine bedragen om de effectiviteit van de strategie te testen om zo het risico te minimaliseren. Voorzichtigheid is zeker geboden als een trading bot autonoom kan handelen.

Dit is zeker niet de eerste AI-trading bot die gemaakt is. Zo wordt er op Bitvavo al veelvuldig met AI gehandeld.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment