Crypto hackers slaan steeds minder buit: opvallende afname in april

Louise de Graaf


Crypto is de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden in de financiële wereld. Met de groeiende adoptie en investeringen zijn echter ook de risico’s toegenomen, waaronder het risico op hacks en diefstal. Maar goed nieuws is te vinden in recente gegevens: de maand april zag een aanzienlijke daling van 67 procent in cryptohacks, tot een totaal van $60 miljoen.


Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit

Cryptohackers maken maand op maand minder buit

Volgens gegevens van on-chain beveiligingsbedrijf Peckshield werd er in februari voor een bedrag van $360,8 miljoen gehackt. In maart was dit nog maar $187,6 miljoen. De daling zette ook in de maand april voort. In de afgelopen maand is dit bedrag met maar liefst 67 procent gedaald. Zo werd er voor nog maar $187,6 miljoen gehackt op de totale cryptomarkt. Deze afname is een positief teken voor de veiligheid van de cryptosector.

Dit relatief lage bedrag ten opzichte van de eerdere maanden dit jaar kwam voort uit 40 hackincidenten. Het grootste voorval was de hack op Hedgey Finance. Hier werd een groot deel van het totaal gestolen: $44,7 miljoen. De hackers maakte op 19 april gebruik van een tokenclaimcontract via het Arbitrum (ARB) netwerk.

 

De hackers komen helaas nog te vaak voor in de cryptowereld. De hackersgroep Lazarus blijkt het meest ‘succesvol’ hierin te zijn. De Noord-Koreaanse groep wist zeker $200 miljoen wit te wassen over een periode van drie jaar. X-gebruiker ZachXBT, bekend van zijn ontmaskeringen van cryptodieven op het voormalige Twitter, was degene die het onderzoek naar buiten bracht.

Hacks nog altijd vaker voorkomend dan cryptofraude

Een kleiner onderdeel van het hacktotaal was de diefstal bij de Fixed Float Exchange. Er werd in de eerste dagen van de maand $3 miljoen buitgemaakt. Een externe serviceprovider die door de cryptobeurs werd gebruikt was gehackt.

De aanval op Grand Base is de op twee na grootste hack van april. Het leverde de hackers een bedrag van $2,67 miljoen op. Op plek vier staat de hack op Pike Finance. Daar ging een slordige $1,6 miljoen verloren als gevolg van de hack.

De oneffenheden in smart contracts leidde tot een aardige buit van bovenstaande hacks. Dat liet Pike Finance zelf weten in een X-post op 1 mei. Waar je denkt dat fraude ook veel voorkomt in deze industrie, valt dat eigenlijk mee. Althans, als we de fraudecijfers naast de hackcijfers leggen. In de maand april was slechts 5,7 procent goed voor fraude. De overige 94,3 procent waren hackers die de show stalen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.57


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment