Crypto hacker claimt toegang te hebben tot extreem gevoelige data

Louise de Graaf


Een bijzonder bericht op een blog heeft de cryptogemeenschap op scherp gezet: een hacker beweert namelijk toegang te hebben tot de mogelijkheid om nooddata-aanvragen (Emergency Data Requests, EDRs) in te dienen bij verschillende grote crypto- en mediaplatforms, waaronder Coinbase, Binance, en Chainlink (LINK). Deze claim heeft zorgen gewekt over de beveiliging van gebruikersinformatie en de potentie voor serieus financieel verlies.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een kijkje in de KodexGlobal-operatie

De hacker zou dit kunnen bewerkstelligen via een KodexGlobal-account. KodexGlobal fungeert als een communicatieplatform tussen rechtshandhavingsinstanties en regulatoren, waarbij het een veilige manier biedt om persoonlijke gegevens van gebruikers op te vragen voor juridische doeleinden.

De hacker biedt toegang tot dit account aan op BreachForums voor $5.000 of $300 per EDR-aanvraag, wat de mogelijkheid biedt om gebruikersinformatie van platforms zoals LinkedIn, Discord, Tinder, naast de eerder genoemde crypto-platforms, op te vragen. Dit heeft geleid tot een ernstige bezorgdheid over de misbruik van het systeem voor onrechtmatige doeleinden zoals identiteitsdiefstal, afpersing en zelfs het stelen van crypto.

Reacties en maatregelen om crypto hacks tegen te gaan

Een woordvoerder van Binance reageerde in een gesprek met Cointelegraph op deze bevindingen door te verduidelijken dat er geen sprake is van een inbreuk op Binance’s systemen, maar eerder van een vermoeden van gecompromitteerde accounts van rechtshandhavingsinstanties.

“Met een grondig documentatieproces en voortdurende controle op gecompromitteerde accounts blijven we ons inzetten om onze gebruikersgegevens te beschermen tegen elke vorm van ongeautoriseerde toegang.”

Ondertussen heeft Hudson Rock, de cybercrime-oplossingsprovider die de claim rapporteerde, aangegeven dat de hacker zeer waarschijnlijk toegang heeft gekregen tot de rechtshandhavingssystemen door gebruik te maken van gecompromitteerde credentials verkregen via eerdere inbraken.

In afwachting van verdere ontwikkelingen en officiële verklaringen van KodexGlobal en andere betrokken instanties, blijft de cryptogemeenschap alert op de potentieel verstrekkende gevolgen van deze onthulling. Het incident herinnert ons eraan dat in het digitale tijdperk de noodzaak voor robuuste veiligheidsmaatregelen als topprioriteit. Helaas gebeurt het nog te vaak dat crypto platforms het slachtoffer worden van aanvallen en zijn scammers overal in de markt actief.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment