Crypto gok Bitcoin criticus Warren Buffett betaalt zich groot uit

Louise de Graaf


De crypto-gerelateerde investering van Warren Buffett, een van de bekendste investeerders aller tijden, is door het dak gegaan. Zijn investering is een bank waar er met crypto kan worden gehandeld en dit terwijl Buffett heeft gezegd nooit in crypto en bitcoin (BTC) te geloven. Door dit gigantische succes gaat hij zijn standpunt over crypto’s wellicht heroverwegen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Nubank aandelen stijgen door

Warren Buffet is eigenaar van Berkshire Hathaway, een van de grootste en meest winstgevende bedrijven ter wereld. Hun best presterende investering was in 2023 het Braziliaanse Nu Holdings Ltd..

Zijn investering begon in 2021 met ruim 450 miljoen euro. Vlak daarna is het bedrijf naar de beurs gegaan en in 2023 heeft Berkshire Hathaway nog eens 450 miljoen euro geĂŻnvesteerd.

Nu Holdings’ belangrijkste bezit is Nubank, een digitale bank die naast creditcards en leningen ook in crypto’s handelt voor haar gebruikers. Er kan gehandeld worden in 15 verschillende tokens, en in de eigen utility token nucoin (NCN).

Deze investering heeft Buffett geen windeieren gelegd want in 2023 is de prijs van Nu Holdings met 97 procent gestegen. Hierdoor is Nu Holdings de meest winstgevende investering in het portfolio van Berkshire Hathaway. Dit komt mede doordat de crypto adoptie in Brazilië heel erg hard gaat. Zo heeft de grootste bank van Brazilië recent aangekondigd bitcoin en ethereum (ETH) aan te bieden.

Buffett heeft zijn aandelen in Nu Holdings nog niet verkocht; hij heeft dus nog vertrouwen in de digitale bank. Dit zou kunnen betekenen dat hij verwacht dat de aandelen zullen blijven stijgen de komende maanden of jaren.

Buffett over crypto

Over het succes van Warren Buffett hoeft niet getwijfeld te worden. Hij is nummer 5 op de lijst van de rijkste mensen ter wereld en zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway is gigantisch. Zijn investeringen worden als zo goed en betrouwbaar gezien, dat investeerders over de hele wereld in hetzelfde beleggen als Buffett en Berkshire Hathaway.

Als Buffett daarom zegt niet in crypto te geloven, dan wordt dit serieus genomen. Volgens hem hebben crypto’s geen waarde omdat het ook geen waarde produceert zoals traditionele bedrijven dat doen. Buffett zegt dat als je bitcoin of een andere crypto koopt, je niets van intrinsieke waarde koopt; je hoopt vooral dat de volgende er meer voor betaalt.

Buffett is overigens nooit een fan geweest van moderne technologie. In de jaren 90 weigerde hij al om te investeren in Microsoft. Hij zei hierover dat hij “niet weet hoe de wereld er uit zal zien in tien jaar”.

Nu vaker in crypto investeren?

Buffett mag dan niet zo happig zijn om te investeren in moderne technologieën, er valt niet te twisten over het enorme investeringspotentieel dat crypto’s bieden. Zo is bitcoin met 150 procent gestegen in 2023. Dit betekent dat bitcoin beter heeft gepresteerd dan alle investeringen van Berkshire Hathaway en Warren Buffett.

Het feit dat Buffett’s crypto gerelateerde investering het zo goed doet, moet hem wel aan het denken zetten. Warren Buffett gaat de cryptomarkt misschien nu wel serieus nemen nu hij ziet hoe winstgevend investeringen in crypto kunnen zijn.

De cryptomarkt groeit hard door en wordt steeds toegankelijker en interessanter, ook voor normale investeerders. Het is fascinerend om te zien wat investeringsgiganten als Buffett zullen gaan doen en of ze ooit het roer zullen omgooien en direct in crypto gaan investeren.


Post Views: 221Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment