Crypto gigant Tether onder vuur door JPMorgan, bank waarschuwt

Louise de Graaf


De grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan heeft zijn zorgen geuit over crypto stablecoins. Specifiek is de bank bezorgd over de groeiende dominantie van Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin. Waar komen deze zorgen precies vandaan?


Nieuwe crypto stijgt 100% en overtreft Cardano netwerk in waarde

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Toenemende risico’s in crypto stablecoins

Analisten van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, uitten gisteren hun bezorgdheid over Tether, een belangrijke schakel binnen de crypto-industrie.

“Tether is vooral in gevaar door zijn gebrek aan naleving van de regelgeving en transparantie,” zo werd er geschreven in het rapport dat is ingezien door The Block. “Daarom zien we de toenemende concentratie in Tether in het afgelopen jaar als negatief voor het stablecoin-universum en het crypto-ecosysteem in bredere zin,” aldus de analisten.

Stablecoins zijn een integraal onderdeel van de bredere crypto-wereld vanwege hun gebrek aan prijsvolatiliteit. USDT is veruit de meest populaire stablecoin van de sector, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

JPMorgan’s analisten schrijven dat stablecoin-uitgevers van over de hele wereld worden geconfronteerd met regelgevingsrisico’s.

In de VS wacht men op goedkeuring van de Clarity for Payment Stablecoins Act door het Congres. In de Europese Unie zal de MiCa wetgeving onder andere een wettelijk kader bieden voor stablecoin-uitgevers.

Analisten van JPMorgan suggereren dat stablecoin-uitgevers die zich strikt aan bestaande regels houden, kunnen profiteren van naderende reguleringen en wellicht meer marktaandeel kunnen verwerven.

Tether’s grootste concurrent, Circle, kwam ook aan bod in het rapport. Circle, de uitgever van USDC, diende vorige maand een aanvraag in een voor een beursintroductie. Volgens de analisten wijst deze beslissing erop dat het bedrijf plannen heeft voor internationale expansie en zich proactief voorbereidt op de aanstaande reguleringen rondom stablecoins.

Advertisement
Kritiek op Tether

Tether heeft al vaker kritiek ontvangen vanuit allerlei verschillende hoeken binnen de crypto-wereld, vaak vanwege het gebrek aan transparantie.

Vorige maand uitte de Verenigde Naties bovendien kritiek op Tether omdat USDT veel gebruikt zou worden door criminelen. In een kritische reactie gaf Tether destijds aan nauw met wetshandhavers te werken om aan USDT verbonden criminaliteit te voorkomen.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment