Crypto game vergelijkbaar met Call of Duty in de maak

Louise de Graaf


Videogames zijn net als veel andere dingen in de wereld onderhevig aan een door crypto en blockchain gevoede revolutie. Tot nu toe waren ‘blockchain-games’ echt een niche, maar in de toekomst moeten eigenlijk alle spellen blockchain-aspecten hebben. Fortnite-ontwikkelaar Epic Games is er vroeg bij en heeft het schietspel Schrapnel aangekondigd.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuw schietspel heeft crypto en NFT’s in zich

Je vindt het spel in de Epic Games Store; althans, de aankondiging ervan. Je kunt hem nog niet downloaden, maar dit zal je in het eerste kwartaal van 2024 wel kunnen doen als je een Windows-pc hebt. De stijl komt erg overeen met die van Call-of-Duty, zo is het uitgebreid en realistisch.

Schrapnel is ontwikkeld door Neon Machine, dat in oktober nog 20 miljoen dollar aan financiering voor het spel op wist te halen. De financieringsronde werd geleid door Polychain Capital, dat zich specifiek richt op blockchain-games.

Uiteraard heeft Neon Machine blockchain-aspecten in de Unreal Engine 5-game verwerkt. Elk aspect van het spel, ‘van de personages en wapens tot in-game spellocaties’ kunnen worden gepersonaliseerd met behulp van non-fungible tokens (NFT’s). Verder zal de game zijn eigen cryptocurrency gebruiken, genaamd SHRAP.

Dit is een ERC-20-token op het Avalanche netwerk. Op 29 april 2023 zijn er 3 miljard SHRAP-tokens gecreëerd, maar er is verder nog niet zoveel bekend over de tokenomics. De early access-versie genaamd Schrapnel Training Exercises One (STX1) is vanaf nu beschikbaar via de Epic Games Store. Over de prijs en systeemvereisten is nog niets onthuld.

Epic zet groot in op blockchain-gaming

Het is niet het eerste spel van Epic Games dat blockchain-aspecten in zich heeft. Zo kwam het halverwege 2022 samen met Gala Games met het Battle Royale-schietspel GRIT, waarin je personages en wapens kunt kopen in de vorm van NFT’s. Zelfs Fortnite heeft inmiddels NFT’s in zich.

Een ander, minstens zo ambitieuze blockchain-game is Star Atlas, dat erg lijkt op games als EVE en Star Citizen. Dit spel heeft een complete decentralized autonomous organization (DAO) in zich, waarmee de maatschappij in het spel wordt bestuurd. Ook een in-game marktplaats is aanwezig, en twee cryptocurrencies spelen hierin een centrale rol.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment