Crypto game ‘Pixels’ heeft 120k gebruikers, maar volume van 1,5 euro

Louise de Graaf


De bekende crypto game Pixels heeft de laatste tijd een flinke groei meegemaakt. De game is uitgegroeid tot een grote naam binnen de game community en heeft momenteel 120 duizend gebruikers. 

Dergelijke games hebben vaak een eigen economie, gebaseerd op blockchain. Bij een grote game als Pixels zou je dan ook een groot handelsvolume verwachten. Dit volume bedraagt echter een verbazingwekkend lage €1,50,-.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto game Pixel doorgaat harde groei

Crypto games hebben een opmerkelijke opkomst ervaren de laatste paar jaren. Deze spellen introduceren het “Play-to-Earn“-model. Daarbij kunnen spelers beloningen in de vorm van cryptocurrencies verdienen door actief deel te nemen aan het spel. Dit innovatieve economische model heeft gaming getransformeerd van een puur recreatieve activiteit naar een potentieel winstgevende bezigheid.

Pixels is een van de grootste crypto games van het moment. De multiplayer game had in de afgelopen 24 uur maar liefst 123 duizend actieve wallets, oftewel spelers. De game maakt gebruik van twee digitale valuta die in de game worden gebruikt. Dit zijn pixel (PXL), ter waarde van $0,000027 en berry (BERRY), ter waarde van $0,00097.

Men kan in het spel stukken land kopen, gewassen verbouwen en dingen ontdekken. Geoogste gewassen kunnen worden verkocht voor berry, waardoor de game spelen echt geld oplevert. Daarnaast zijn de stukken land die je bezit veel geld waard als Non-Fungible Token (NFT). Als men het spelen zat is, verkopen ze gewoon het land voor een aanzienlijke hoeveelheid ethereum (ETH).

Handelsvolume bedraagt maar liefst anderhalve euro

Met de 123 duizend actieve wallets zou men dan ook een hoog in-game handelsvolume verwachten. In de afgelopen 24 uur zijn er maar liefst 168 duizend transacties uitgevoerd binnen het spel. Over de laatste week zijn dit er zelfs een miljoen. Het handelsvolume is echter teleurstellend. Het bedraagt maar liefst €1,50. Dat is een gemiddelde van €0,0000089 euro per transactie.

Gezien de waarde van berry is dit enigszins logisch. Een handelsvolume van €1,50, vergeleken met berry’s waarde van €0,00089, betekent dat er 1685 berry zijn verhandeld. Dat betekent ongeveer 0,01 berry per transactie. Het handelsvolume van NFT’s in het spel licht daarnaast vele malen hoger dan dat van berry. Dit is in de laatste 24 uur ongeveer $88 duizend.

Post Views: 45Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment