Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

Louise de Graaf


De integratie van crypto en kunstmatige intelligentie (AI) kan een economische verschuiving ter waarde van 20 biljoen dollar teweeg te brengen. Dat blijkt uit een recent rapport van Bitwise Asset Management.

Deze combinatie kan aanzienlijke veranderingen teweegbrengen in hoe we technologie gebruiken en beheren. Samen met potentiële toepassingen die uiteenlopen van gedecentraliseerde netwerken tot verbeterde efficiënte en beveiliging, lijkt deze samenwerking de toekomst te hebben.

ICONOMI neemt Nederlandse crypto-aanbieder Triaconta over

ICONOMI neemt Nederlandse crypto-aanbieder Triaconta over

De synergie tussen crypto en AI

De combinatie van crypto en AI heeft het potentieel om bestaande systemen te revolutioneren. Crypto biedt een gedecentraliseerde infrastructuur die veilig en transparant is. AI systemen kunnen dit optimaliseren door middel van geavanceerde data-analyse en machine learning.

Senior crypto-onderzoeksanalist Juan Leon laat in een rapport op woensdag weten dat de nabije toekomst er rooskleurig uitziet voor de sectoren.

“Het snijvlak van AI en crypto wordt nog groter dan mensen zich voorstellen. De twee industrieën kunnen tegen 2030 samen $20 biljoen toevoegen aan het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp)”, liet hij in het rapport van Bitwise weten.

“De race om AI autoriteit creëert een ongekend tekort aan datacenters, AI-chips en toegang tot elektriciteit”, voegt Leon daar aan toe. Daarbij laat de onderzoeksanalist weten dat de vier grootste cloudbedrijven naar verwachting ongeveer 200 miljard dollar zullen uitgeven aan de bouw van datacenters in 2025.

Dit zou alles te maken hebben met de groeiende vraag van AI-bedrijven naar de producten van cloudbedrijven. Op deze manier kan aan de stijgende vraag voldaan worden. Dit kan een positieve verwachting teweegbrengen voor beide sectoren.

Stijgende vraag naar toont zich in miljardendeal

Het overnamebod van CoreWeave vorige week op miner Core Scientific (CORZ) is een bewijs van deze stijgende vraag. CoreWeave is een cloud computing provider en neemt de cryptominer maar al te graag over.

Core Scientific liet onlangs ook weten dat het grootste samenwerkingsverband tot nu aangaat. De samenwerking tussen miners en AI zullen in een deal van $3,5 miljard plaatsvinden om de AI-gerelateerde diensten van CoreWeaves te hosten.

De integratie van AI en crypto creëert nieuwe economische kansen. Bedrijven in verschillende sectoren, van gezondheidszorg tot financiën, kunnen profiteren van AI-gedreven analyses en blockchain-technologie. Deze gloednieuwe software kan helpen om efficiënter te werken en nieuwe markten te betreden. Bitwise voorspelt dat deze trend de komende jaren exponentieel zal groeien, gedreven door innovaties in zowel AI als blockchain.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment