‘Crypto detective’ wil memecoin slachtoffers niet helpen na scam

Louise de Graaf


In de wereld van crypto is er vaak meer dan alleen digitale valuta; er zijn communities, ontwikkelaars en soms zelfs een vleugje controverse. Recentelijk is er ophef ontstaan rondom het project van Complex (SIMPLE). De ontwikkelaars van de memecoin trokken 4 april de stekker uit het project, nadat het project pas 30 maart lanceerde. Veel investeerders reageerde woedend en vielen onder andere ZachXBT aan. Zach is een prominente blockchain-onderzoeker op X, maar weigerde de slachtoffers van de gerugde memecoin te helpen.


Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Cryptoproject stopt binnen enkele dagen, investeerders leeggetrokken

Deze kwestie begon toen ZachXBT werd beschuldigd van het in de steek laten van tokenhouders van de memecoin SIMPLE. De crypto detective, actief op X (voorheen Twitter), zou de belangen van de community hebben genegeerd. De ontwikkelaars van het Complex-project zette het project abrupt stop, waardoor veel investeerders met lege handen kwamen te staan.

Via een post op X liet Complex het volgende weten:

“Na zorgvuldige overweging en met zwaar gemoed hebben we de moeilijke beslissing genomen om Complex stop te zetten. Hoewel dit project een liefdeswerk is geweest en een bron van inspiratie voor ons team, hebben recente gevallen van intimidatie een onhoudbare omgeving gecreëerd die van invloed is op het mentale welzijn van onze leden.”

Daar waren uiteraard de aanhangers van de munt niet tevreden mee. Eén X-gebruiker sprak van cringe shit: “Jullie hebben nog geen week volgehouden en gebruiken mentale gezondheid als excuus om op te lichten. Jullie kunnen net zo goed mensen oplichten zonder deze zielige poging.”

De holders van het project zijn voorlopig nog niet in staat om hun SIMPLE-coins te verkopen. De liquiditeit blijft nog vergrendeld, al heeft de memecoin al ruim 90 procent van zijn waarde verloren in 24 uur. Complex lijkt zich echter van geen kwaad bewust. Het bedrijf ontkent alle beschuldigingen van een rug pull.

Een rug pull is een situatie waarin de ontwikkelaars van een cryptoproject abrupt en opzettelijk stoppen met het ondersteunen van het project, meestal nadat ze een aanzienlijke hoeveelheid geld hebben verzameld van investeerders. Dit lijkt nu ook sterk het geval.

Crypto-onderzoeker aangevallen, maar bijt van zich af

Andere actieve gebruikers van het socialmediaplatform opende de aanval op ZachXBT. Ze smeekten om hulp van hem, aangezien hij vaker rugpulls blootlegt. De beschuldigingen zijn echter niet onbeantwoord gebleven. Zach heeft fel gereageerd op de aantijgingen door te zeggen dat het hem “niets kan schelen om jullie memecoins, stop met me te vragen.”

Hij pakt nog even goed door in zijn verdediging. Dat doet Zach door uit te leggen waarom hij hier niemand iets verschuldigd is:

“Ik heb gewoon een hekel aan lange tijd te besteden aan het helpen van mensen die er bewust voor kiezen om te gokken op waardeloze memecoins in plaats van echte slachtoffers,” ging hij verder. “Je volgt me niet eens en spreekt dan slecht over mij, maar verwacht wel dat ik tijd wil besteden aan het helpen van jou, gratis?”

Gelukkig voor ZachXBT waren er ook voldoende mensen die hem verdedigde. Een X-gebruiker stond aan zijn kant door uit te leggen dat Zach ongeacht wat hij doet toch wel wordt aangevallen. Dit zou volgens hem onterecht zijn: “God zegene je, de cryptowereld zou niet hetzelfde zijn zonder jou”, eindigde hij zijn X-bericht mee.


Post Views: 20

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment