Crypto beurs FTX wil $1,4 miljard aandeel verkopen van ChatGPT rivaal

Louise de Graaf


FTX was in 2022 nog een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Het bedrijf groeide in een extreem rap tempo in de jaren daarvoor, maar kwam diep in de schulden terecht in de afgelopen bearmarkt.

Blijkbaar zat de beurs te gokken met klantentegoeden. Het bedrijf wilde nog een doorstart maken, maar heeft onlangs dat plan laten vallen.

Nu wil FTX aandelen van een artificial intelligence (AI) bedrijf verkopen en dat kan flink wat opleveren voor de schuldeisers.


FTX wil $175 miljoen aan Genesis vorderingen verkopen

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Crypto exchange FTX gaat AI aandelen dumpen

FTX is van plan om zijn laatste grote bezittingen te verkopen. De grootste hiervan is wellicht een 8% aandeel in Anthropic, een AI-bedrijf en concurrent van OpenAI, de makers van het bekende ChatGPT.

Anthropic ontving in april van 2022 nog een investering van $530 miljoen van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried, ongeveer zeven maanden voordat FTX ten onder ging.

FTX, inmiddels onder leiding van CEO John Ray III, heeft een aanvraag ingediend bij de faillissementsrechter om de aandelen van Anthropic te verkopen.

Het bedrijf heeft daarvoor ook gelijk een aanvraag ingediend om de periode voor de verkoop in te korten in de hoop dat de rechter de aanvraag kan goedkeuren tijdens de volgende hoorzitting op 22 februari.

$1,4 miljard aan aandelen op de verkoop

Om precies te zijn wil FTX 7,84% aandelen van Anthropic verkopen. Dat kan via een veiling of een privéverkoop zijn. Opvallend is dat FTX de prijs die het voor de verkoop van de aandelen willen vragen, heeft gecensureerd in de aanvraag.

“De publieke bekendmaking van de Referentieprijs zou schadelijk kunnen zijn voor het doel van de debiteuren om hogere en betere biedingen voor de Anthropic aandelen te verkrijgen,” aldus de aanvraag van FTX.

Desondanks weten we dat Anthropic afgelopen december nog geëvalueerd werd op maar liefst $18 miljard. Dat betekent dat het aandeel van FTX in Anthropic mogelijk ongeveer $1,4 miljard bedraagt.

FTX hoopt hiermee uiteindelijk alle schuldeisers uit te kunnen betalen. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het toch geen doorstart zal maken.

De FTT token van FTX zag eind vorig jaar nog een flinke opleving door nieuws over een herstart. Inmiddels is de FTT koers echter weer bijna helemaal teruggevallen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment