Crypto ‘altseason’ op het randje van beginnen, volgens analyses

Louise de Graaf


Niet alleen bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken zijn beste beentje voorgezet, ook veel altcoins zijn ontzettend hard gestegen. Met name memecoins en op artificial intelligence (AI) gebaseerde munten zijn als een speer gegaan en veelal met honderden procenten in waarde toegenomen. Desondanks zou er momenteel nog geen sprake zijn van een zogeheten ‘altseason’. Maar we zijn akelig dichtbij, volgens verschillende analisten en metrieken.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin legt het af tegen altcoins

Terwijl bitcoin de afgelopen week een nieuwe recordprijs wist te bereiken, stelen memecoins al een tijdje de show in het cryptoland. Dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) stegen de afgelopen 30 dagen met respectievelijk 113% en 282%. Floki (FLOKI) en pepe (PEPE) stegen in hetzelfde tijdsbestek zelfs met 590% en 767%.

Tegelijkertijd schitteren ook veel AI-tokens. Fetch.ai (FET) en singularityNET (AGIX) schoten de afgelopen maand met 359% en 293% de lucht in.

Dit heeft het debat aangewakkerd of we ons daadwerkelijk in een echte altseason bevinden.

Altseason verwijst naar een periode waarin altcoins het momentum te pakken hebben in de markt en beter presteren dan bitcoin.

Afgelopen dinsdag bereikte bitcoin zijn recordprijs van 69.350 dollar en steeg de totale marktkapitalisatie van alle altcoins tezamen tot boven de 1,1 biljoen dollar. In de laatste drie maanden heeft de waarde een opmerkelijke stijging van ongeveer 64 procent doorgemaakt, van 697 miljard dollar naar 1,14 biljoen dollar op 7 maart. Dit overtreft de groei van 56 procent die bitcoin in dezelfde tijdspanne heeft gerealiseerd.

Maar ‘altseason’ nog niet begonnen

Volgens de Altcoin Season Index van Blockchain Center kunnen we echter pas spreken van een altseason wanneer 75 procent van de top 50 munten beter presteren dan bitcoin in de afgelopen 90 dagen.

De indicator komt momenteel uit op 65, en dus is het nog te vroegen om een altseason te verklaren.

Desondanks komt het bloeiende territorium voor altcoins erg dichtbij, en volgens crypto-analysebureau K33 kan de verschuiving spoedig plaatsvinden. “Als we de geschiedenis als leidraad nemen, zullen altcoins beginnen beter te presteren rond de tijd waarin we ons nu bevinden,’’ zo schreef het in een recent rapport.

Ook de Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe denkt dat altcoins nog veel verder kunnen stijgen de komende tijden. Op sociale mediaplatform X liet het gisteren weten dat de totale marktkapitalisatie van alle crypto’s met uitzondering van bitcoin en ethereum (ETH) nog 40 – 60% kan stijgen de komende periode.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment