Crypto airdrops vaak enorm winstgevend, blijkt uit onderzoek

Louise de Graaf


De afgelopen paar jaar hebben behoorlijk wat cryptocurrencies airdrops gehad. Omdat de cryptocurrencies vaak wat waard zijn of dat in de toekomst soms worden, is dit onderwerp dan ook regelmatig erg populair. Dat is te zien in de koersen van de cryptocurrencies die hieraan meedoen, volgens onderzoek.


Crypto project draait dikke winst, maar niet met hun eigen token

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Snel crypto airdrops verkopen was vaak lucratief

Bij een airdrop ontvangen deelnemers bepaalde tokens omdat ze voldoen aan bepaalde voorwaarden, wat over het algemeen neerkomt op een inschrijving voor de betreffende airdrop en op het bezit van bepaalde tokens. In veel gevallen kun je de coins zelfs direct na het ontvangen al verhandelen.

CoinGecko concludeert in een onderzoeksrapport dat snel verhandelen na airdrops vaak ook best een slimme keuze was geweest. De crypto-dataprovider heeft de koersen van de 50 grootste airdrops tussen 2020 en 2024 onderzocht. Het blijkt dat de koersen van 23 van de 50 coins (46%) piekten binnen 14 dagen na de airdrop. Denk daarbij onder andere aan de airdrops van Ethereum Name Service (ENS) en NFT-handelsplatform en -token Blur (BLUR).

7 van de 50 coins piekten zelfs op de dag van de airdrop zelf. Daarbij kun je denken internet computer protocol (ICP), hashflow (HFT) en ook aan jupiter (JUP). De airdrop van laatstgenoemde vond plaats op 31 januari en trok een hoop bekijks. De koers van de token had echter minder geluk, die is namelijk direct gedaald. Toch betreft het een relatief bescheiden daling van ongeveer 50%, afhankelijk van het handelsplatform.

Sommige crypto airdrops waren wél HODL-waardig

De tokens met een vroege piek kon je dus beter snel verkopen in plaats van langer vasthouden. Dat resoneert met onderzoek uit 2022, toen bleek dat handelaren die hun coins ‘flipten’ vlak na de airdrop een stuk beter af waren dan de mensen die ze trouw vasthielden.

Toch geldt dit lang niet voor alle onderzochte coins. Zo duurde het voor optimism (OP) 1,6 jaar voordat het zijn piek bereikte. Dat was begin dit jaar, alhoewel de token de dagen vlak na de airdrop alsnog enorm is gedaald. De memecoin bonk (BONK) had veel meer geluk, die is in 51 weken met 28.000% gestegen. AI-coin the graph (GRT) is ook één van de uitschieters, daarvan stond de koers 9 weken later ruim 1.800% hoger dan op het moment van de airdrop.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment