Cristiano Ronaldo komt crypto belofte na, ondanks juridische uitdagingen

Louise de Graaf


Ooit gedroomd om samen met voetbalster Cristiano Ronaldo te trainen? Een aantal NFT-houders van zijn eigen collectie kreeg de kans om te voetballen met hem op een door Binance gesponsord trainingsevenement. Hierdoor komt Ronaldo een aantal van zijn beloften na, ondanks de juridische uitdagingen, waar sommigen hem voor de rechter willen slepen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT-collectie met Ronaldo

Op 23 juni 2022 kondigde Ronaldo zijn samenwerking aan met Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Daarin gaf Ronaldo aan dat hij er zin in heeft om deze reis met alle toekomstige NFT-houders te maken. Ook kreeg je de kans om een iconisch stukje sportgeschiedenis te bezitten.

Het partnerschap bestaat uit een meerjarig contract met Binance en omvat enkele voorwaarden. Zo is het maken en uitbrengen van een reeks NFT-collecties met Ronaldo een voorwaarde. Ook een voorwaarde is het geven van exclusieve mogelijkheden, zoals een voetbaltraining, wat moet zorgen voor betrokkenheid bij NFT-houders.

Ronaldo staat met NFT-houders op het veld

Op 25 januari bracht de crypto exchange Binance een video uit waarin Ronaldo op het veld staat met verschillende fans en houders van zijn NFT’s. Verder waren Binance ambassadeur en influencer Khaby Lame, de populairste TikTokker ter wereld, samen met de Kroatische voetballer Maria Marković aanwezig.

Tijdens de voetbaltraining gaf Ronaldo namelijk een aantal tips om hun spel te verbeteren. Zo liet hij zien hoe je een penalty het beste kon nemen en waar je op moet focussen. Door deze training liet hij ook zien dat hij zijn beloftes nakomt, die hij heeft aangekondigd bij zijn samenwerking, aan NFT-houders.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Juridische uitdagingen lopen

Ondanks dat deze NFT-houders enorm hebben genoten van Ronaldo’s aanwezigheid lopen er nog steeds juridische uitdagingen. Op 27 november 2023 hebben gebruikers de voetballer aangeklaagd dat ze verliezen hebben geleden als gevolg van zijn promotie. Het gaat om een zogeheten class-action rechtszaak, ook wel bekend als groepsvordering.

Gebruikers die mee hebben gedaan of in bezit zijn van de NFT’s ondervinden alleen wel problemen. Zo is het moeilijk om contact te krijgen met Ronaldo en wordt zijn adres in Saoedi-Arabië privé gehouden. Door de hinder hebben gebruikers nu een motie ingediend om dit te vergemakkelijken. Het betreft een juridisch verzoek om Ronaldo op een alternatieve manier te benaderen met juridische documenten.


Post Views: 16

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment