Coinbase stopt met bitcoin betalingen, vanwege ‘technische uitdagingen’

Louise de Graaf


Crypto exchange Coinbase stopt met het direct accepteren van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies die het UTXO-model gebruiken via hun Commerce-service. Lauren Dowling, het hoofd van het product bij Coinbase, kondigde de beslissing aan via een post op X, het voormalige Twitter.


Bier of bitcoin: de carnavalsrekening die je niet wilt zien

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin’s technische uitdagingen

De beslissing van Coinbase is genomen omdat het ondersteunen van zogenoemde UTXO-munten met technische uitdagingen kwam. De complexiteit van het integreren van deze munten, gezien de afwezigheid van smart contracts en stablecoins op de Bitcoin blockchain, maakte het moeilijk om dezelfde functionaliteiten en efficiëntie te bieden als met andere ondersteunde activa.

UTXO staat voor ‘Unspent Transaction Output’ en is een fundamenteel concept binnen sommige blockchainnetwerken, waaronder Bitcoin. Het UTXO-model is een manier om de staat van eigendom van digitale valuta bij te houden.

In dit model bestaat elke transactie uit inputs en outputs: inputs verwijzen naar adressen waarvan de munten worden verzonden, terwijl outputs de adressen zijn waarnaar de munten worden verzonden.

Daarnaast is het in de nieuwe versie van het Commerce product vereist dat de details van elke betaling on-chain worden afgedwongen. Het platform ondersteunt honderden activa (zowel native als ERC-20 tokens) en zet betalingen automatisch om in USDC op de blockchain tegen een gegarandeerd tarief voor handelaren.

BTC betalingen via Lightning

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft aangegeven dat klanten die via Coinbase Commerce transacties willen uitvoeren, nog steeds de mogelijkheid hebben om bitcoin te gebruiken, mits zij over een Coinbase account beschikken.

Daarnaast is Coinbase actief bezig met het implementeren van het Lightning Network, een geavanceerd betalingsprotocol specifiek ontworpen om de snelheid en efficiëntie van BTC-transacties te verbeteren. Deze integratie belooft in de nabije toekomst aanzienlijke verbeteringen voor betalingen, door gebruikers snellere transacties tegen lagere kosten te bieden.


Amerikaanse centrale bank: stablecoins versterken de dollar juist

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Coinbase boekt grote winst

In het vierde kwartaal van 2023 heeft Coinbase een aanzienlijke winst gemeld, de eerste sinds 2021, wat leidde tot een 12,7% koersstijging van het aandeel. Deze opleving is mede te danken aan de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETFs) en de toegenomen institutionele interesse in crypto. Met een netto-omzet van 905 miljoen dollar en een nettowinst van 273 miljoen dollar zijn de verwachtingen overtroffen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment