Coinbase in actie voor baanbrekende ethereum ETF, strijd losgebarsten

Louise de Graaf


Na de succesvolle lancering van de Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is de focus in de crypto wereld verschoven naar een potentieel ethereum (ETH) spot ETF. Inmiddels is er een ware campagne strijd losgebarsten over dit onderwerp. Meerdere partijen, zowel voor- en tegenstanders, proberen de Amerikaans Securities and Exchange Commission (SEC) nu onder druk te zetten.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase voert campagne voor ethereum ETF

Eerder deze week opperde de financiële denktank S&P Global dat een ETH ETF “nieuwe concentratie risico’s” zouden veroorzaken. Ze menen dat er een situatie zou kunnen ontstaan waarbij één partij een zeer groot deel van alle ETH in beheer heeft en deze gebruikt om het netwerk te valideren.

Op woensdag ging crypto exchange Coinbase in de tegenaanval. In 27 pagina’s legt Coinbase uit aan de SEC waarom ze een ethereum beursfonds goed zouden moeten keuren. Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op de classificering van ethereum als commoditeit in plaats van als effect. Dit is een onderscheid dat van groot belang is voor de goedkeuring van een potentieel ETF.

“Onze brief legt uit wat iedereen die ook maar een beetje aandacht heeft voor het onderwerp weet: ETH is geen effect. Sterker nog, voor en na de Merge, hebben de SEC, de CFTC en de markt ETH niet als een effect behandeld maar als een commoditeit,”

Aldus Paul Grewal van Coinbase. Ook reageert de brief op de bovenstaande zorgen over concentratie risico’s die een ETF met zich mee zouden brengen:

“[Ethereum’s proof-of-stake consensus] heeft een sterke aantoonbare bestuursvorm met robuuste karakteristieken wat betreft de eigendomsconcentratie, consensus, liquiditeit en bestuur. Dit vermijdt risico’s van fraude en manipulatie.”

Ethereum ETF op komst?

Coinbase zet dus alle zeilen bij om namens de crypto industrie de lobby aan te voeren voor een ethereum spot ETF. Na de goedkeuring van de bitcoin spot ETF, lijkt een ethereum beursfonds een logische stap. Een dergelijk investeringsproduct zou een volgende grote overwinning zijn voor de crypto industrie en de institutionele adoptie van ethereum naar een hoger niveau tillen.

De SEC moet uiterlijk op 23 mei de knoop doorhakken voor de eerste ethereum ETF aanvraag. Tot die tijd is het dus afwachten. De markt lijkt in ieder geval optimistisch. Na de lancering van de bitcoin ETF’s maakte de markt een korte correctie maar sindsdien steeg ETH met al bijna 40 procent en probeert momenteel de psychologische grens van 3.000 dollar te doorbreken. 

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment