Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit

Louise de Graaf


Cardano (ADA) heeft de nieuwe op fiatvaluta gebaseerde stablecoin USDM gelanceerd na veel vertragingen. Nadat het originele plan om de Mehen token (USDM) begin 2023 uit te brengen vertraging opliep, is het Cardano nu wel gelukt om de stablecoin online te krijgen.


Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Cardano’s eerste fiat stablecoin

USDM is de eerste 1:1 volledig door fiatvaluta gedekte stablecoin van Cardano. USDM wordt gedekt door de Amerikaanse dollar. Gebruikers kunnen dus één Amerikaanse dollar inruilen voor één USDM.

Dit is niet de enige stablecoin van Cardano. Zo heeft Cardano meer stablecoins zoals DJED en iUSD, maar deze zijn gebaseerd op een algoritme en niet daadwerkelijk gedekt door fiatvaluta.

Verder zal USDM gebruik maken van smart contracts om het hele proces zo transparant mogelijk te maken.

Banken kiezen Circle boven USDM

De Mehen token (USDM) zou begin 2023 uitkomen. Dit liep alleen heel anders toen een aantal grote banken failliet ging, namelijk Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature Bank.

Toen Cross River, de bank waarmee ze samenwerkte, ook nog hun overeenkomst verbrak, ging het al helemaal niet meer lukken om de stablecoin op tijd uit te brengen.

Cross River dumpte Cardano als klant omdat ze in zee waren gegaan met de concurrent: Circle, het bedrijf achter USDC. USDC is de een-na-grootste stablecoin en heeft daardoor meer aantrekkingskracht dan een nieuwe stablecoin van Cardano.

Cardano gebruikt nu Plaid om met grote banken zoals Bank of America samen te werken en USDM om te ruilen voor Amerikaanse dollars. Ze zoeken ook nog een vergelijkbare dienst zodat ze kunnen uitbreiden in Europa en in het Verenigd Koninkrijk.


Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Zeer competitieve markt

USDM komt in een volle markt binnen, die wordt gedomineerd door twee spelers. Tether, het bedrijf achter USDT en Circle hebben een marktwaarde van respectievelijk 103 miljard dollar en 31 miljard dollar. Alle andere stablecoins hebben een gezamenlijke marktwaarde van 500 miljoen dollar.

USDM heeft wel één voordeel waarmee ze toch hopen succesvol te zijn in deze competitieve markt: het is de enige stablecoin die kan worden verhandeld op het Cardano netwerk.

De komende week zal USDM langzaam online komen en zal er in gehandeld kunnen worden.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment