Cardano werkt samen met politiekorps voor opsporen criminelen

Louise de Graaf


De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaat gebruikmaken van de Cardano (ADA) blockchain. Chris O, de oprichter van Cardano’s Ghost Fund DAO, deelde recent op X (voormalig Twitter) het nieuws dat Cardano gaat samenwerken met de politie van Dubai.


Overheidsdruk op cryptobeurs Kraken neemt plotseling opvallend toe

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Informatie delen via blockchain

Cardano is een derde generatie blockchain-technologie. De eerste generatie was gericht op het versturen van gedecentraliseerd geld en de tweede generatie heeft digitale contracten toegevoegd. De derde generatie richt zich juist op schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid.

Dit maakt derde generatie blockchain-technologieën zoals Cardano uitermate geschikt om op een veilige manier informatie te delen. De politie van Dubai wil Cardano daarom gebruiken om gevoelige informatie over opsporingszaken op te kunnen delen met instanties zoals Interpol.

Waarom Dubai Cardano kiest

De reden dat de politie van Dubai overstapt naar blockchain, is dat er voordelen zijn ten opzichte van traditionele methodes, aldus Chris O. Zo kan er niet met de informatie worden geknoeid, en kunnen alle belanghebbenden de informatie blijven volgen als het wordt verstuurd.

Zo worden er bijvoorbeeld zeer precieze scans van kogelgaten in beton gemaakt. Om deze goed te kunnen analyseren, wordt dit vaak internationaal gedeeld. Door blockchain kan nu heel makkelijk en veilig forensische informatie worden gedeeld over de hele wereld. 


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Geen effect op de koers

Ondanks het nieuws dat Cardano meer en meer real-world toepassingen heeft, is de koers niet noemenswaardig gestegen. De afgelopen 24 uur is de koers zelfs met 3,15% gedaald.

Dit staat in contrast met de langere trend. Daarin zien we dat Cardano 38% is gestegen in de afgelopen maand en maar liefst 203% in de afgelopen 6 maanden.

Cardano blijft dus ongelofelijk populair. Het staat al jaren in de top 10 crypto’s, en investeerders blijven vertrouwen hebben. 

Zo blijkt dat bijna een kwart van de Cardano-investeerders hun posities na 5 jaar nog nooit heeft verkocht. Dit is een teken van ongekend vertrouwen in de markt en in Cardano, en het wijst erop dat investeerders een rooskleurige toekomst zien voor Cardano.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment